Glutenfri pasta pesto med halloumi & gröna ärter
Enkla maträtter

Glutenfri pasta pesto med halloumi och gröna ärter

Recensioner

(0 röster)

(0 röster)

Vad sägs om en glutenfri pasta med hemmagjord pesto, halloumi och gröna ärtor? Detta recept lagar vi med Fusilli med Havre, läckra pastaskruvar som ger maträtten en härligt fyllig smak. Toppa med riven parmesan och njut!

  • Tillagningstid
    30 min
  • Portioner
    4
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Torrosta mandeln till peston.

  2. Mixa sedan ihop grönkål, sötmandel, den rivna pecorinon, citroncest, vitlöksklyftan och olivoljan till en slät pesto. Tillsätt extra olivolja och svartpeppar efter behag.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Använd rikligt med vatten och lägg inte ner pastan förrän vattnet kokar.

  4. Stek halloumi i bitar på medelhög värme i lite olivolja tills den fått en gyllene färg.

  5. Koka upp ärtorna, dra dem sedan åt sidan och låt stå 2 min. Häll sedan av vattnet.

  6. Servera pastan med halloumin, ärtor, pesto, citroncest och lite svartpeppar. Toppa gärna med riven parmesan och avnjut pastan tillsammans med ett gott bröd.

Används i receptet
Fusilli med havre från Semper Glutenfritt

FUSILLI MED HAVRE