Glutenfri pizza på en bräda, bredvid står en tallrik med basilika
Enkla maträtter

Glutenfri pizzadeg #17

Recensioner

(211 röster)

(211 röster)

Den godaste pizzan är hemgjord pizza, att baka sin egen pizzadeg behöver inte alls vara krångligt. Dessutom är det en perfekt aktivitet att göra tillsammans i köket med vänner och familj där var och en får toppa sin glutenfria pizzabotten med sina favoritingredienser. Prova att göra en krispig och glutenfri pizzadeg redan ikväll - bättre än hämtpizzan!

  • Tillagningstid
    30 min
  • Portioner
    2 små pizzor
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Blanda vatten och jäst i en bunke tills jästen löst sig.

  3. Tillsätt olja, salt, Semper Grov Mix och bakpulver. Blanda ingredienserna i en köksassistent med degkrok i ca 4 minuter.

  4. Dela degen i 2 bollar och låt den vila under bakduk i 10 minuter. Kavla därefter ut degen till två runda pizzor.

  5. Toppa pizzorna med dina favoriter, t.ex. tomatsås, spenat, basilika, mozzarella och parmesan.

  6. Grädda pizzan i botten av ugnen i ca 8 minuter.

    Tips! För en extra krispig pizzabotten – använd bakplåtspapper på en varm på plåt.

Används i receptet
Semper Grov Mix, glutenfri och grov mjölmix

GROV MIX

Semper Fin Mix, en glutenfri mjölmix

FIN MIX