Glutenfri pizzadeg #17
Recensioner
(205 röster)
(205 röster)
Den godaste pizzan är hemgjord pizza, att baka sin egen pizzadeg behöver inte alls vara krångligt. Dessutom är det en perfekt aktivitet att göra tillsammans i köket med vänner och familj där var och en får toppa sin glutenfria pizzabotten med sina favoritingredienser. Prova att göra en krispig och glutenfri pizzadeg redan ikväll - bättre än hämtpizzan!
Tillagningstid
30 minPortioner
2 små pizzorSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda vatten och jäst i en bunke tills jästen löst sig.
Tillsätt olja, salt, Semper Grov Mix och bakpulver. Blanda ingredienserna i en köksassistent med degkrok i ca 4 minuter.
Dela degen i 2 bollar och låt den vila under bakduk i 10 minuter. Kavla därefter ut degen till två runda pizzor.
Toppa pizzorna med dina favoriter, t.ex. tomatsås, spenat, basilika, mozzarella och parmesan.
Grädda pizzan i botten av ugnen i ca 8 minuter.
Tips! För en extra krispig pizzabotten – använd bakplåtspapper på en varm på plåt.