Glutenfri pizzadeg #17
Recensioner
(224 röster)
(224 röster)
Den godaste pizzan är hemgjord pizza, att baka sin egen pizzadeg behöver inte alls vara krångligt. Dessutom är det en perfekt aktivitet att göra tillsammans i köket med vänner och familj där var och en får toppa sin glutenfria pizzabotten med sina favoritingredienser. Prova att göra en krispig och glutenfri pizzadeg redan ikväll - bättre än hämtpizzan!
Tillagningstid
40 minPortioner
1 pizzaSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda ljummet vatten, salt, olja och jäst i en bunke tills jästen löst sig.
Mät upp glutenfri mix i en annan skål och blanda i psyllium.
Tillsätt mixen till vätskan och arbeta snabbt samman till en deg med en slev eller med elvisp med degkrok.
Låt degen vila i ca 10 minuter. Arbeta sedan degen något på bakbord. Använd lite mjöl om det fastnar. Kavla därefter ut till en stor tunn pizzabotten på bakplåtspapper, drygt 30 cm i diameter.
Vik degkanten dubbel ca 1 cm och tryck fast. Nagga botten lite för att undvika blåsor.
Låt jäsa på varm plats ca 10 min och förgrädda sedan i nedre delen av ugnen ca 8 min.
Tips! Förbered flera förgräddade pizzabottnar i förväg. Förvara i plastpåse.
Fördela pizzasås på botten och toppa med dina favoriter, t.ex, purjolök, vitlök, köttfärsås, spenat, basilika, mozzarella och parmesan. Strö över rikligt med riven ost.
Färdiggrädda pizzan så att osten smälter och får lite färg, ca 10 minuter