Glutenfri pizzadeg
Recensioner
(200 röster)
(200 röster)
Den godaste pizzan är hemgjord pizza, att baka sin egen pizzadeg behöver inte alls vara krångligt. Dessutom är det en perfekt aktivitet att göra tillsammans i köket med vänner och familj där var och en får toppa sin glutenfria pizzabotten med sina favoritingredienser. Prova att göra en krispig och glutenfri pizzadeg redan ikväll - bättre än hämtpizzan!
Tillagningstid
30 minPortioner
2 små pizzorSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda vatten och jäst i en bunke tills jästen löst sig.
Tillsätt olja, salt, Semper Grov Mix och bakpulver. Blanda ingredienserna i en köksassistent med degkrok i ca 4 minuter.
Dela degen i 2 bollar och låt den vila under bakduk i 10 minuter. Kavla därefter ut degen till två runda pizzor.
Toppa pizzorna med dina favoriter, t.ex. tomatsås, spenat, basilika, mozzarella och parmesan.
Grädda pizzan i botten av ugnen i ca 8 minuter.
Tips! För en extra krispig pizzabotten – använd bakplåtspapper på en varm på plåt.