Glutenfri västerbottenpaj
Recensioner
(447 röster)
(447 röster)
Denna Västerbottenpaj är en riktigt krämig och smakrik paj som passar för alla tillfällen. Påsk, midsommar, kräftskiva och alla andra bjudningars självklara stöttepelare! För extra festlig känsla kan du klippa gräslök över den eller klicka på rom, rödklök och lite gräddfil. Mums!
Tillagningstid
1 timmePortioner
1 paj, 6 bitarSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C och börja göra i ordning en pajbotten.
Blanda havregryn och mjölmix.
Arbeta in smör och vatten till en deg
Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Grädda pajen i ugnen i ca 10 minuter.
Sänk ungstemperaturen till 200°C och påbörja fyllningen.
Så här gör du fyllningen:
- Vispa samman ägg, grädde, mjölk, kryddor och eventuellt salt.
- Fördela osten i pajskalet och häll över äggstanningen.
Ställ in pajen i mitten av ugnen och grädda i ca 25–30 minuter.