Glutenfri västerbottenpaj
Enkla maträtter

Glutenfri västerbottenpaj

Recensioner

(414 röster)

(414 röster)

Påsk, midsommar, kräftskiva och alla andra bjudningars självklara stöttepelare! En västerbottenpaj är aldrig fel och för extra festlig känsla kan du klippa gräslök över den eller klicka på rom, rödklök och lite gräddfil. Mums!

  • Tillagningstid
    60 min
  • Portioner
    6 bitar
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Pajbotten:

    • Blanda havregryn och mjölmix.
    • Arbeta in smör och vatten till en deg.
    • Tryck ut degen i en smord pajform (ca 24 cm i diameter)
    • Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
    • Sänk ungstemperaturen till 200°C.

  3. Fyllningen:

    • Vispa samman ägg, grädde, mjölk, kryddor och eventuellt salt.
    • Fördela osten i pajskalet och häll över äggstanningen.
    • Grädda i mitten av ugnen, 25–30 minuter.

Används i receptet
Semper Havregryn, glutenfria havregryn på ren havre

HAVREGRYN