Glutenfria minibaguetter toppade med mhamara
Enkla maträtter

Glutenfria baguetter med mhamara

Recensioner

(3 röster)

(3 röster)

Förbered smaklökarna på en riktig smakexplosion! Har du inte testat att göra egen mhamara än så är det dags, dela gärna baguetten och servera som en snitt. Mhamara är även gott till kött, kyckling och falafel. En bra paprika- & valnötsröra att lägga på minnet helt enkelt!

  • Tillagningstid
    15 min
  • Portioner
    6
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Rosta paprikorna hela, ca 15 minuter, tills de är mjuka. Låt vila. Skala paprikorna och ta bort kärnhuset.

  3. Mixa med olivolja till slät kräm.

  4. Hacka valnötter och persilja och blanda samman. Smaka av med paprikapulver, citronjuice, salt och peppar.

  5. Grädda minibaguetterna i ugn enligt anvisning. Låt svalna. Dela på längden.

    Tips! Dela baguetterna på bredden istället för på längden för att servera som snittar till förrätt.