Frasvåfflor
Recensioner
(1623 röster)
(1623 röster)
Äntligen dags för frasiga våfflor! Den här varianten av glutenfri våffelsmet är busenkel att göra och resultatet blir alltid lika bra. Blir det smet över kan du enkelt spara den i kylen till nästa dag. Vem säger nej till en riktigt frasig våffla med grädde och bär?
Tillagningstid
30 minPortioner
4 stSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Mät upp mix, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt lite vatten i taget (mjölk eller veg alternativ om du använder Finmix) medan du vispar till en klumpfri smet.
Smält smöret och låt det svalna, tillsätt det i smeten och rör om noggrant.
O.B.S Smeten ska vara ganska tjock.
Värm upp våffeljärnet och pensla med smör, grädda våfflorna gyllenbruna och servera med färska bär.
Tips! Tillsätt 1 tsk vaniljsocker i smeten för söta våfflor.