Glutenfria frasvåfflor toppade med bär och florsocker
Enkla maträtter

Glutenfria våfflor (frasvåfflor)

Recensioner

(1529 röster)

(1529 röster)

Äntligen dags för frasiga våfflor! Den här varianten av glutenfri våffelsmet är busenkel att göra och resultatet blir alltid lika bra. Blir det smet över kan du enkelt spara den i kylen till nästa dag. Vem säger nej till en riktigt frasig våffla med grädde och bär?

  • Tillagningstid
    30 min
  • Portioner
    4 st
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Mät upp mix, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt lite vatten i taget medan du vispar till en klumpfri smet.

  2. Smält smöret och låt det svalna, tillsätt det i smeten och rör om noggrant.

  3. Värm upp våffeljärnet och pensla med smör, grädda våfflorna gyllenbruna och servera med färska bär.

    Tips! Tillsätt 1 tsk vaniljsocker i smeten för söta våfflor.

Används i receptet
Semper Mix Glutenfri, glutenfri och ljus mjölmix

MIX GLUTENFRI