Två vikta glutenfria pannkakor på en en blå tallrik, toppade med blåbär
Enkla maträtter

Glutenfria pannkakor

Recensioner

(1067 röster)

(1067 röster)

Det är enkelt att göra en glutenfri pannkakssmet – och resultatet blir väldigt gott. Servera dina glutenfria pannkakor hur du vill, gör matiga crepes, klassiska pannkakor med sylt, eller en läcker pannkakstårta med grädde och färska bär. Receptet kan även användas för plättar.

  • Tillagningstid
    30 min
  • Portioner
    8-10 st
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Tillsätt Semper Fin Mix eller Semper Mix mjöl i en bunke tillsammans med salt.

  2. Smält smöret och låt det svalna.

  3. Tillsätt mjölken lite i taget i mjölblandningen och rör om med en visp tills du har en helt klumpfri massa,

  4. Tillsätt äggen lätt uppvispade och avsluta med smöret.

  5. Stek tunna pannkakor i smör och avnjut med sylt, bär eller ditt favorittillbehör!

    Tips! Varva pannkakorna kalla med grädde och färska bär för en god pannkakstårta.

Används i receptet
Fin Mix från Semper Glutenfritt

FIN MIX