Glutenfria pannkakor med laxröra
Recensioner
(3 röster)
(3 röster)
Glutenfritt och enkelt recept på frasiga pannkaksrullar med läcker laxtopping.
Tillagningstid
45 minPortioner
4-5 portionerSvårighetsgrad
Lätt
Pannkakor
Tillsätt Semper Fin Mix eller Semper Mix mjöl i en bunke tillsammans med salt.
Smält smöret och låt det svalna.
Tillsätt mjölken lite i taget i mjölblandningen och rör om med en visp tills du har en helt klumpfri massa.
Tillsätt äggen lätt uppvispade och avsluta med smöret.
Stek tunna pannkakor i smör och avnjut med sylt, bär eller ditt favorittillbehör!
Laxfyllning
Tärna laxen i små tärningar och lägg i en skål.
Blanda laxen med crème fraiche, dill, gräslök och citronsaft. Spara gärna lite örter och citronklyftor till garneringen.
Smaka av med salt och peppar.
Bre ut fyllningen på 4-5 pannkakor och rulla ihop. Strö lite hackad dill och gräslök över, samt garnera med citron.
Vill du laga veganska pannkakor?
Ersätt mjölken med växtbaserad dryck eller vatten. Margarinet kan ersättas med mjölkfritt margarin eller t.ex. virgin kokosolja.Tips!
Om du använder växtbaserad mjölk, addera 1-2 msk socker eller honung till smeten. Detta ger pannkakorna en mer gyllenbrun färg.