Pannkaksrullar med laxröra och topping
Enkla maträtter

Glutenfria pannkakor med laxröra

Recensioner

(2 röster)

(2 röster)

Glutenfritt och enkelt recept på frasiga pannkaksrullar med läcker laxtopping. I detta recept använder vi Semper Waffle & Pancake Mix – ett smidigt alternativ när du snabbt vill vispa ihop en glutenfri pannkakssmet.

  • Tillagningstid
    45 min
  • Portioner
    4-5 portioner
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Pannkakor

  1. Smält smöret eller margarinet.

  2. Häll Semper Waffle & Pancake Mix i en skål. Vispa ihop mixen och mjölken till en slät smet.

  3. Addera smält smör och vispa ihop ingredienserna ordentligt. Låt smeten vila i 10 minuter innan du steker pannkakorna.

    Vill du laga veganska pannkakor?
    Ersätt mjölken med växtbaserad dryck eller vatten. Margarinet kan ersättas med mjölkfritt margarin eller t.ex. virgin kokosolja.

    Tips!
    Om du använder växtbaserad mjölk, addera 1-2 msk socker eller honung till smeten. Detta ger pannkakorna en mer gyllenbrun färg.

Laxfyllning

  1. Tärna laxen i små tärningar och lägg i en skål. 

  2. Blanda laxen med crème fraiche, dill, gräslök och citronsaft. Spara gärna lite örter och citronklyftor till garneringen.

  3. Smaka av med salt och peppar.

  4. Bre ut fyllningen på 4-5 pannkakor och rulla ihop. Strö lite hackad dill och gräslök över, samt garnera med citron.

Används i receptet
Waffle & Pancake Mix från Semper Glutenfritt

WAFFLE & PANCAKE MIX