Glutenfritt smörrebröd med pocherat ägg
Recensioner
(1 röster)
(1 röster)
Vår egen version av den danska klassikern! Vi serverar vår glutenfria variant med pocherat ägg och avokado. Den perfekta lunchen.
Tillagningstid
20 minPortioner
4Svårighetsgrad
Mellan
Gör så här
Skiva avokadon tunt. Droppa över citron.
Bred färskost på brödskivorna och lägg på avokadon. Ringla över olivolja och strö över salt och chiliflakes.
Pochera ägg
Koka upp vatten, ättika och salt (2 tsk).
Sänk till sjudande vatten.
Knäck äggen ett i taget i en kopp och låt ägget försiktigt glida ner i det sjudande vattnet.
Låt ägget sjuda i ca 3 minuter och ta upp det med hålslev. Låt rinna av på ett papper.
Toppa varje smörgås med ett pocherat ägg. Strö över pumpafrön och finhackad persilja.