Glutenfritt vitlöksbröd
Recensioner
(3 röster)
(3 röster)
Baka ett glutenfritt vitlöksbröd i modern tappning med mozzarella och persilja. Det här brödet passar som förrätt, till buffén eller soppan. Mums!
Tillagningstid
30 minPortioner
6 bitarSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 180° C.
Blanda smör, vitlök och salt i en skål och smält i mikrovågsugn. Hacka persilja och tillsätt i den smälta smörblandningen.
Skär ca 2 cm tjocka snitt i baguetterna på diagonalen. Och gör likadant åt motsatt håll.
Öppna brödet försiktigt. Fördela smörblandning och mozzarellaost i brödets springor.
Sprid ut baguetterna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett lager folie över dem.
Låt baguetterna gratineras i ugnen i ca 15 min.
Ta av folien och låt baguetterna få gratineras i ca 5-10 min.
Servera direkt från ugnen med goda tillbehör.