Glutenfritt vitlöksbröd toppat med persilja
Enkla maträtter

Glutenfritt vitlöksbröd

Recensioner

(3 röster)

(3 röster)

Baka ett glutenfritt vitlöksbröd i modern tappning med mozzarella och persilja. Det här brödet passar som förrätt, till buffén eller soppan. Mums!

  • Tillagningstid
    30 min
  • Portioner
    6 bitar
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180° C.

  2. Blanda smör, vitlök och salt i en skål och smält i mikrovågsugn. Hacka persilja och tillsätt i den smälta smörblandningen.

  3. Skär ca 2 cm tjocka snitt i baguetterna på diagonalen. Och gör likadant åt motsatt håll.

  4. Öppna brödet försiktigt. Fördela smörblandning och mozzarellaost i brödets springor.

  5. Sprid ut baguetterna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett lager folie över dem.

  6. Låt baguetterna gratineras i ugnen i ca 15 min.

  7. Ta av folien och låt baguetterna få gratineras i ca 5-10 min.

  8. Servera direkt från ugnen med goda tillbehör.