Tallrikar med Semper glutenfri lumachepasta toppad med en mustig ragu.
Enkla maträtter

Lumache med mustig högrevsragu

Recensioner

(0 röster)

(0 röster)

Få saker slår nylagad pasta med långkokt ragu! Vår glutenfria pasta Lumache Eco al Bronzo är en perfekt match till den här typen av smakrik gryta, där pastans ihåliga räfflade form fångar upp både mustig sås och alla goda smaker. Grytan tar en stund på spisen, men när du väl fått igång den sköter den sig i stort sett själv, och du får tid över till annat.

 • Tillagningstid
  3 1/2 timme
 • Portioner
  4
 • Svårighetsgrad
  Mellan
Spara receptet

Gör så här

 1. Skär högreven i bitar, salta och peppra runtom. Hetta upp smöret i en stor gryta: Stek köttbitarna runtom till fin färg. Se till att inte lägga i för mycket kött åt gången, då kokar det i stället för att brynas.

 2. Hacka lök, morot och selleri fint. Sänk värmen under grytan något och tillsätt grönsakerna. Låt grönsakerna stekas mjuka utan att ta färg. Tillsätt sedan vitlök och strax efter även tomatpuré.

 3. Tillsätt sedan vinet och låt koka upp innan du tillsätter burktomater och köttbuljong. Tillsätt timjan, lagerblad, salt och peppar.

 4. Låt grytan koka upp och sänk sedan värmen så att den småputtrar i cirka två timmar under lock och sedan en timme utan lock. När köttet är klart, det vet du om det faller isär lätt när du drar i det med ett par gafflar, så rör isär köttet till en trådig konsistens.

 5. Koka nu upp vatten till pastan och koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet.

 6. Smaka av ragun med salt och peppar och servera med den nykokta pastan. Toppa gärna med riven parmesan och färsk timjan.

 7. Tips! Vill du göra en vegetarisk variant? Byt ut köttet mot röda linser, och ersätt köttbuljongen med vegetarisk. Ta hänsyn till den portionsmängd, vätskemängd och koktid som anges på linsförpackningen. Ett helt vegetariskt recept går förstås mycket snabbare och tillagningstiden blir endast cirka 20 minuter.

Används i receptet
Lumache Eco Al Bronzo Pasta från Semper Glutenfritt

LUMACHE ECO AL BRONZO PASTA