Vegansk pastasallad
Recensioner
(12 röster)
(12 röster)
En fräsch och matig vegansk pastasallad som passar utmärkt att ta med till jobbet i en snygg glasburk eller göra en stor sats och servera familjen en varm sommardag.
Tillagningstid
45 minPortioner
1Svårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Börja med att göra hummusen:
- Mixa ingredienserna till hummusen: kikärtor, pressad vitlök, citron, spiskummin, salt, peppar och olja. Tillsätt vatten och mixa till önskad konsistens.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt stå i kylskåp.
Gör sedan basilikadressingen:
- Mixa ingredienserna till basilikadressingen: basilika, sojayoghurt, olivolja, honung och citron.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt stå i kylskåp.
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
Häll pastan i ett durkslag och skölj i kallt vatten.
Blanda pastan med hälften av basilikadressingen.
Lägg resten av dressingen i botten av glasburken.
Skär broccolin i mindre bitar och lägg i glasburken.
Fördela tomater, sparris, solrosskott, gurka, kikärtor och avokado över broccolin.
Lägg ett lager hummus över grönsakerna. Fortsätt med jordgubbar och pasta.
Toppa helheten med rivna morötter.