Glutenfri blomkålspizza med grön topping
Fest

Blomkålspizza

Recensioner

(12 röster)

(12 röster)

Dags för blomkålspizza! En grön superfoodpizza som är enkel att laga och som smakar ljuvligt. Vi toppar med grönsaker och pesto, mums!

  • Tillagningstid
    30 min
  • Portioner
    6
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Dela blomkålen och mixa tills konsistensen liknar coucous (alternativt använd färdigt blomkålsris).

  3. Blanda blomkål, ägg och pofiber till en smet. Smaka av med salt.

  4. Platta ut smeten på bakplåtspapper på två plåtar. Forma till 6 små runda pizzor.

  5. Förgrädda blomkålsbottnarna tills de är gyllengula, ca 10 minuter.

  6. Gör samtidigt den gröna toppingen genom att mixa ihop alla ingredienser. Skiva zucchini tunt.

  7. Ta ut blomkålsbottnarna ur ugnen.

  8. Bred på den gröna toppingen. Fördela en matsked pesto på vardera pizza. Toppa med zucchinin. Grädda i ytterligare 7–8 minuter.

  9. Toppa med vackra bladgrönsaker.

Används i receptet
Semper Pofiber, glutenfritt bakhjälpmedel

POFIBER