Glutenfri blåbärsmoussetårta
Recensioner
(4 röster)
(4 röster)
Testa vårt ljuvliga recept på blåbärsmoussetårta med glutenfri botten – du kommer inte att ångra dig. Enkel att baka och lätt att uppskatta.
Tillagningstid
1 timme och 30 minPortioner
10-12 bitarSvårighetsgrad
Mellan
Så här gör du botten
Mixa dadlar, riven kokos, kakao och salt i en matberedare.
Tillsätt kokosolja och havregryn. Mixa.
Fördela i en 22 cm form med löstagbar kant. Ställ in formen i frysen eller kylen och påbörja blåbärsmoussen.
Så här gör du blåbärsmoussen
Mixa blåbär fint och värm sedan försiktigt i kastrull. Tag av från plattan och tillsätt chokladen. Vispa tills chokladen har smält. Ställ i kylskåp.
Blanda crème fraiche och mascarpone i en separat bunke. Vispa till en fast mousse.
Tillsätt blåbär- och chokladsmeten. Blanda väl.
Fördela moussen på havrebotten och ställ in den i frysen i minst 1 timme.