Glutenfri blåbärsmoussetårta med bärtopping
Fest

Glutenfri blåbärsmoussetårta

Recensioner

(4 röster)

(4 röster)

Testa vårt ljuvliga recept på blåbärsmoussetårta med glutenfri botten – du kommer inte att ångra dig. Enkel att baka och lätt att uppskatta.

  • Tillagningstid
    1 timme och 30 min
  • Portioner
    10-12 bitar
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Så här gör du botten

  1. Mixa dadlar, riven kokos, kakao och salt i en matberedare.

  2. Tillsätt kokosolja och havregryn. Mixa.

  3. Fördela i en 22 cm form med löstagbar kant. Ställ in formen i frysen eller kylen och påbörja blåbärsmoussen.

Så här gör du blåbärsmoussen

  1. Mixa blåbär fint och värm sedan försiktigt i kastrull. Tag av från plattan och tillsätt chokladen. Vispa tills chokladen har smält. Ställ i kylskåp.

  2. Blanda crème fraiche och mascarpone i en separat bunke. Vispa till en fast mousse.

  3. Tillsätt blåbär- och chokladsmeten. Blanda väl.

  4. Fördela moussen på havrebotten och ställ in den i frysen i minst 1 timme.

Används i receptet
Havregryn 500 gram från Semper Glutenfritt

HAVREGRYN