Glutenfri blåbärsmousse med havrebotten
Fest

Glutenfri blåbärsmoussetårta

Recensioner

(3 röster)

(3 röster)

Testa vårt ljuvliga recept på blåbärsmoussetårta med glutenfri botten – du kommer inte att ångra dig. Enkel att baka och lätt att uppskatta.

  • Tillagningstid
    1 timma 30 minuter
  • Portioner
    10-12 bitar
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Gör så här

  1. Havrebotten

  2. Mixa dadlar, riven kokos, kakao- pulver och salt i en matberedare. 


  3. Tillsätt kokosolja och havregryn. 
Mixa.

  4. Fördela i en 22 cm form med löstagbar kant. Ställ kallt i frys eller kylskåp och börja med fyllningen.

  5. Blåbärsmousse

  6. Mixa blåbär fint och värm sedan försiktigt i kastrull. Tag av från vämen och tillsätt chokladen. Vispa tills chokladen har smält. Ställ i kylskåp.

  7. Blanda crème fraiche och mascarpone i en separat bunke. Vispa till en fast mousse.

  8. Tillsätt blåbär- och chokladsmeten. Blanda väl.

  9. Fördela moussen på havrebotten och ställ i frysen i minst 1 timme.

Används i receptet
Semper Havregryn, glutenfria havregryn på ren havre

HAVREGRYN