Fest
Glutenfri cheesecake
Recensioner
(234 röster)
(234 röster)
En riktig sommardröm! Den här glutenfria cheescaken passar perfekt till fikat eller som dessert. Gör den i en stor form eller mindre portionsformar. Toppa med dina favoritbär, vi väljer gärna smultron, blåbär och hallon.
Tillagningstid
1 timme och 45 minuterPortioner
10-12 bitarSvårighetsgrad
Mellan
Gör så här
Botten:
- Sätt ugnen på 175°C. Lägg kexen i en plast- påse och krossa med exempelvis en kavel.
- Blanda kexen med socker och smör.
- Tryck ut massan i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter).
Fyllning:
- Rör osten mjuk. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt till osten. Blanda i vaniljsocker och citronskal.
- Häll smeten i formen och grädda, ca 40 minuter. Låt svalna i kylskåp. Sikta över florsocker och servera kakan kall.
Tips! Att göra cheesecake i mindre formar är både smidigt och enkelt. Mindre tårtor tar mindre plats i frysen och är perfekta att ta fram när du får småbesök.