Glutenfri cheesecake
Recensioner
(222 röster)
(222 röster)
En riktig sommardröm! Den här glutenfria cheescaken passar perfekt till fikat eller som dessert. Gör den i en stor form eller mindre portionsformar. Toppa med dina favoritbär, vi väljer gärna smultron, blåbär och hallon.
Tillagningstid
1 timma 45 minPortioner
10-12 bitarSvårighetsgrad
Mellan
Gör så här
Botten:
Sätt ugnen på 175°C. Lägg kexen i en plast- påse och krossa med exempelvis en kavel.
Blanda kexen med socker och smör.
Tryck ut massan i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter).
Fyllning:
Rör osten mjuk. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt till osten. Blanda i vaniljsocker och citronskal.
Häll smeten i formen och grädda, ca 40 minuter. Låt svalna i kylskåp. Sikta över florsocker och servera kakan kall.
Tips! Att göra cheesecake i mindre formar är både smidigt och enkelt. Mindre tårtor tar mindre plats i frysen och är perfekta att ta fram när du får småbesök.