Glutenfri cheesecake med jordgubbar
Fest

Glutenfri cheesecake

Recensioner

(233 röster)

(233 röster)

En riktig sommardröm! Den här glutenfria cheescaken passar perfekt till fikat eller som dessert. Gör den i en stor form eller mindre portionsformar. Toppa med dina favoritbär, vi väljer gärna smultron, blåbär och hallon.

  • Tillagningstid
    1 timme och 45 minuter
  • Portioner
    10-12 bitar
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Gör så här

  1. Botten:

    • Sätt ugnen på 175°C. Lägg kexen i en plast- påse och krossa med exempelvis en kavel.
    • Blanda kexen med socker och smör.
    • Tryck ut massan i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter).

  2. Fyllning:

    • Rör osten mjuk. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt till osten. Blanda i vaniljsocker och citronskal.
    • Häll smeten i formen och grädda, ca 40 minuter. Låt svalna i kylskåp. Sikta över florsocker och servera kakan kall. 

    Tips! Att göra cheesecake i mindre formar är både smidigt och enkelt. Mindre tårtor tar mindre plats i frysen och är perfekta att ta fram när du får småbesök. 

Används i receptet
Semper Digestivekex, glutenfria och spröda digestivekex

DIGESTIVEKEX