Fest
Glutenfri chokladmousse
Recensioner
(9 röster)
(9 röster)
Att avsluta en trevlig middag med en god dessert är underbart. Vårt tips är att göra denna glutenfria chokladmousse. Perfekt för chokladälskaren.
Tillagningstid
20 minPortioner
4Svårighetsgrad
Mellan
Gör så här
1. I en matberedare mixa avokado, bananer, kakao. Tillsätt dadlar och kakao. Mixa någon minut till en jämn och krämig smet.
2. Öppna burken med kokosgrädde. Skrapa det tjocka, yttersta lagret kokosgrädde med en sked och lägg i en bunke.
3. Tillsätt honung och vaniljpulver. Vispa kokosgrädden till önskad konsistens (ca 3 minuter).
4. I ett serveringsglas: smula en kaka i botten av glaset. Fördela sedan ett lager med körsbär, chokladmousse, smulade kakor och kokosgrädde.
5. Garnera med hackad choklad, smulade kakor och färska körsbär på toppen.