Glutenfri frozen yoghurt
Recensioner
(5 röster)
(5 röster)
Det enda du behöver är några glasspinnar, glassformar och fantasi. Resultatet: ett kalasgott mellis eller efterrätt. Very berry good!
Tillagningstid
6 timmar 30 minPortioner
10 stSvårighetsgrad
Mellan
Gör så här
Koka ner hallon och blåbär i en kastrull. Tillsätt 4-5 msk socker för sötare smak.
Blanda yoghurt, havremjölk och honung i en skål.
Häll 1-2 msk av yoghurtblandningen i varje glassform. Varva med 1 msk granola, 1 msk bärsylt och lägg lager på lager tills formen är full.
Slå formen lätt emot köksbänken för att få bort eventuella luftbubblor.
Stick in glasspinnar i formarna och låt stelna i frysen i minst 6 timmar.
Ta fram ur frysen, lossa glassen från formarna och njut!