Glutenfri glassbomb
Recensioner
(4 röster)
(4 röster)
Alla festligare tillfällen förtjänar en glutenfri glassbomb! Till detta recept behövs endast 4 ingredienser. En klassiker med en god överraskning i botten.
Tillagningstid
1 timmePortioner
8Svårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Täck insidan på en plastskål (som rymmer ca 2 liter) med plastfolie. Vik plastfolien över kanterna.
Fyll skålen med vaniljglass men lämna en grop i mitten av skålen, stor nog att placera en mindre skål i.
Placera en mindre skål i gropen och forma en jämn form. Ta bort den mindre skålen och ställ den stora plastskålen med glass i frysen i ca 30 min.
Ta ut glasskålen ur frysen. Fyll gropen med hallonsorbet.
Toppa med kaksmulor och ställ i frysen tills den är genomfrusen.
Stjälp upp glassbomben på ett fat och garnera med bär och kakor.