Glutenfri pasta-jar med chêvre och rödbeta
Recensioner
(2 röster)
(2 röster)
En riktigt god pastasallad med rödbetor och en krämig chèvrekräm. Vi serverar denna rätt i en burk, perfekt att ta med på picknicken. Testa vår pasta-jar!
Tillagningstid
30 minPortioner
1Svårighetsgrad
Mellan
Gör så här
Sätt ugnen på 200 °C.
Skär rödbetorna i klyftor. Lägg olivolja och vitlök i en ugnsfast form tillsammans med betorna. Toppa med timjan. Låt stå i ugnen i cirka 10 minuter.
Förbered chèvrekrämen. Skär bort skalet på osten. Spara en del av osten till garnering. Mosa resten av chèvreosten med en gaffel. Blanda crème fraiche och pressad vitlök i en skål. Tillsätt osten och vispa till en slät kräm. Smaka av med honung, salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Häll pastan i ett durkslag och skölj i kallt vatten.
Fördela chèvrekrämen i glasburkens botten.
Skär broccolin i mindre bitar och lägg i burken tillsammans med skinkan.
Fördela ruccola, tomater, bönor och avokado över broccolin.
Fortsätt med pasta och rödbetor.
Toppa med riven zucchini, chèvreost och valnötter.