Glutenfri pasta med rödbetor & chèvrekräm i glasburk
Fest

Glutenfri pasta-jar med chêvre och rödbeta

Recensioner

(2 röster)

(2 röster)

En riktigt god pastasallad med rödbetor och en krämig chèvrekräm. Vi serverar denna rätt i en burk, perfekt att ta med på picknicken. Testa vår pasta-jar!

  • Tillagningstid
    30 min
  • Portioner
    1
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 °C.

  2. Skär rödbetorna i klyftor. Lägg olivolja och vitlök i en ugnsfast form tillsammans med betorna. Toppa med timjan. Låt stå i ugnen i ca 10 minuter.

  3. Förbered chêvrekrämen. Skär bort skalet på osten. Spara en del av osten till garnering. Mosa resten av chêvreosten med en gaffel. Blanda crème fraiche och pressad vitlök i en skål.  Tillsätt osten och vispa till en slät kräm. Smaka av med honung, salt och peppar.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  5. Häll pastan i ett durkslag och skölj i kallt vatten.

  6. Fördela chêvrekrämen i glasburkens botten.

  7. Skär broccolin i mindre bitar och lägg i burken tillsammans med skinkan.

  8. Fördela ruccola, tomater, bönor och avokado över broccolin.

  9. Fortsätt med pasta och rödbetor.

  10. Toppa med riven zucchini, chêvreost och valnötter.

Används i receptet
Penne Tricolore, glutenfri och trefärgad pasta

PENNE TRICOLORE