Glutenfri pasta med rödbetor & chèvrekräm i glasburk
Fest

Glutenfri pasta-jar med chêvre och rödbeta

Recensioner

(2 röster)

(2 röster)

En riktigt god pastasallad med rödbetor och en krämig chèvrekräm. Vi serverar denna rätt i en burk, perfekt att ta med på picknicken. Testa vår pasta-jar!

  • Tillagningstid
    30 min
  • Portioner
    1
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 °C.

  2. Skär rödbetorna i klyftor. Lägg olivolja och vitlök i en ugnsfast form tillsammans med betorna. Toppa med timjan. Låt stå i ugnen i cirka 10 minuter.

  3. Förbered chèvrekrämen. Skär bort skalet på osten. Spara en del av osten till garnering. Mosa resten av chèvreosten med en gaffel. Blanda crème fraiche och pressad vitlök i en skål.  Tillsätt osten och vispa till en slät kräm. Smaka av med honung, salt och peppar.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  5. Häll pastan i ett durkslag och skölj i kallt vatten.

  6. Fördela chèvrekrämen i glasburkens botten.

  7. Skär broccolin i mindre bitar och lägg i burken tillsammans med skinkan.

  8. Fördela ruccola, tomater, bönor och avokado över broccolin.

  9. Fortsätt med pasta och rödbetor.

  10. Toppa med riven zucchini, chèvreost och valnötter.

Används i receptet
Al Bronzo Sedani från Semper Glutenfritt

PASTA SEDANI