Fest
Glutenfri saffransmousse på havrebotten
Recensioner
(45 röster)
(45 röster)
Fräsch och smakrik, utan vitt socker. Passar lika bra på sommaren som på vintern!
Tillagningstid
30 minPortioner
10-12Svårighetsgrad
Mellan
Gör så här
Havrebotten:
Mixa dadlar, riven kokos, kakaopulver och salt i en matberedare.
Tillsätt kokosolja och havregryn. Mixa.
Fördela i en 22 cm form med löstagbar kant. Ställ kallt i frys eller kylskåp och börja med fyllningen.
Saffransmousse:
Smält kokosolja i kastrull. Låt svalna.
Blanda ner i en bunke med honung, yoghurt och saffran.
Fördela fyllningen över havrebottnen. Låt tårtan stå i frysen i minst 3 timmar. Kakan bör tina i ca 15 minuter före servering.
Vid servering, toppa med sommar eller vintertopping och ringla över honung.