Skinnende blank safrantærte
Fest

Glutenfri saffransmousse på havrebotten

Recensioner

(45 röster)

(45 röster)

Fräsch och smakrik, utan vitt socker. Passar lika bra på sommaren som på vintern!

  • Tillagningstid
    30 min
  • Portioner
    10-12
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Gör så här

  1. Havrebotten:

  2. Mixa dadlar, riven kokos, kakaopulver och salt i en matberedare.

  3. Tillsätt kokosolja och havregryn. Mixa.

  4. Fördela i en 22 cm form med löstagbar kant. Ställ kallt i frys eller kylskåp och börja med fyllningen.

  5. Saffransmousse:

  6. Smält kokosolja i kastrull. Låt svalna.

  7. Blanda ner i en bunke med honung, yoghurt och saffran.

  8. Fördela fyllningen över havrebottnen. Låt tårtan stå i frysen i minst 3 timmar. Kakan bör tina i ca 15 minuter före servering.

  9. Vid servering, toppa med sommar eller vintertopping och ringla över honung.

Används i receptet
Semper Havregryn, glutenfria havregryn på ren havre

HAVREGRYN