Glutenfri saffranstårta med bärtopping
Fest

Glutenfri saffransmousse på havrebotten

Recensioner

(46 röster)

(46 röster)

Fräsch och smakrik utan vitt socker. En glutenfri saffranstårta gör sig lika bra på våren eller sommaren som på vintern!

  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Portioner
    10-12
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Havrebotten

  1. Mixa dadlar, riven kokos, kakaopulver och salt i en matberedare.

  2. Tillsätt kokosolja och havregryn. Mixa.

  3. Fördela i en 22 cm form med löstagbar kant. Ställ kallt i frys eller kylskåp och börja med fyllningen.

Saffransmousse

  1. Smält kokosolja i kastrull. Låt svalna.

  2. Blanda ner i en bunke med honung, yoghurt och saffran.

  3. Fördela fyllningen över havrebottnen. Låt tårtan stå i frysen i minst 3 timmar. Kakan bör tina i ca 15 minuter före servering.

  4. Vid servering, toppa med sommar eller vintertopping och ringla över honung.

Används i receptet
Havregryn 500 gram från Semper Glutenfritt

HAVREGRYN