Glutenfri saffransmousse på havrebotten
Recensioner
(46 röster)
(46 röster)
Fräsch och smakrik utan vitt socker. En glutenfri saffranstårta gör sig lika bra på våren eller sommaren som på vintern!
Tillagningstid
30 minuterPortioner
10-12Svårighetsgrad
Mellan
Havrebotten
Mixa dadlar, riven kokos, kakaopulver och salt i en matberedare.
Tillsätt kokosolja och havregryn. Mixa.
Fördela i en 22 cm form med löstagbar kant. Ställ kallt i frys eller kylskåp och börja med fyllningen.
Saffransmousse
Smält kokosolja i kastrull. Låt svalna.
Blanda ner i en bunke med honung, yoghurt och saffran.
Fördela fyllningen över havrebottnen. Låt tårtan stå i frysen i minst 3 timmar. Kakan bör tina i ca 15 minuter före servering.
Vid servering, toppa med sommar eller vintertopping och ringla över honung.