Glutenfri saffranstårta med bärtopping
Fest

Glutenfri saffransmousse på havrebotten

Recensioner

(45 röster)

(45 röster)

Fräsch och smakrik, utan vitt socker. Passar lika bra på sommaren som på vintern!

  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Portioner
    10-12
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Så här gör du havrebotten

  1. Mixa dadlar, riven kokos, kakaopulver och salt i en matberedare.
     

  2. Tillsätt kokosolja och havregryn. Mixa.

  3. Fördela i en 22 cm form med löstagbar kant. Ställ kallt i frys eller kylskåp och börja med fyllningen.

Så här gör du saffransmousse

  1. Smält kokosolja i kastrull. Låt svalna.

  2. Blanda ner i en bunke med honung, yoghurt och saffran.

  3. Fördela fyllningen över havrebottnen. Låt tårtan stå i frysen i minst 3 timmar. Kakan bör tina i ca 15 minuter före servering.

  4. Vid servering, toppa med sommar eller vintertopping och ringla över honung.

Används i receptet
Semper Havregryn, glutenfria havregryn på ren havre

HAVREGRYN