Glutenfri smörgåstårta med kyckling och bacon
Fest

Glutenfri smörgåstårta med kyckling och bacon

Recensioner

(48 röster)

(48 röster)

Här kommer ett recept på glutenfri smörgåstårta innehållande kyckling och bacon. Ett bjudvänligt recept som fungerar utmärkt för större sällskap.

  • Tillagningstid
    45 min
  • Portioner
    8-10 bitar
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Gör så här:

  1. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper. Hacka baconet.

  2. Blanda majonnäs, yoghurt, gräslök, kyckling, senap och peppar.

  3. Hacka soltorkade tomater. Tillsätt de hackade tomaterna och 2/3 av baconet till röran.

  4. Kantskär bröden. Lägg 1/3 av brödskivorna på ett fat. Fördela hälften av röran utöver brödskivorna. Fortsätt med ännu ett 1/3 av brödskivorna och den andra hälften av röran. Avsluta med ett sista lager brödskivor.

  5. Täck smörgåstårtan med plastfolie och låt stå i kylskåp i ca 3-4 tim.

  6. Bre ut färskosten över hela smörgåstårtan.

  7. Garnera med grönsaker och det bacon som är kvar. Riv parmesan över tårtan.

    Tips! Genom att göra olika former på din smörgåstårta behövs olika många skivor. För att få de fina formerna på grönsakerna till garnering av tårtan använd en osthyvel. Den skär tunna skivor vilket gör det lättare att vara kreativ och skapa roliga former på dem.

    Glutenfri smörgåstårta med kyckling & bacon
Används i receptet
Fröbröd från Semper Glutenfritt

FRÖBRÖD