Vegetarisk och glutenfri smörgåstårta
Fest

Glutenfri vegetarisk smörgåstårta

Recensioner

(62 röster)

(62 röster)

Denna glutenfria och vegetariska smörgåstårta går inte av för hackor! Med hummus, tzatziki och avokadoröra blir den här en succé. Allt som är gott i en vacker skapelse!

  • Tillagningstid
    45 min
  • Portioner
    8-10 bitar
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Gör så här

  1. Förbered de tre rörorna.

    Hummus: Blanda ingredienserna en matberedare. Smaka av med salt och peppar.

    Tzatziki: Riv gurkan och lägg i ett durkslag tills vattnet hunnit rinna av något. Blanda gurkan med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

    Avokadoröra: Mosa avokadon med en gaffel och blanda med resten av ingredienserna.

    Ställ in rörorna i kylskåpet.

  2. Kantskär bröden och lägg 1/3 av brödskivorna på ett fat. 

  3. Fördela tzatzikin och avokadoröran utöver brödskivorna. Fortsätt med ännu ett lager brödskivor.

  4. Bred hummus över det andra lagret av bröd och avsluta med ett sista lager brödskivor.

  5. Täck smörgåstårtan med plastfolie och låt stå i kylskåp, ca 3-4 timmar.

Garnering

  1. Bred färskost över hela smörgåstårtan.

  2. Garnera med zucchini, frön, cocktailtomater, morötter och gröna blad.

    Glutenfri smörgåstårta med grön garnering
Används i receptet
Fröbröd från Semper Glutenfritt

FRÖBRÖD