Glutenfria kladdkaks-pops
Fest

Glutenfria cake pops

Recensioner

(22 röster)

(22 röster)

Prova att baka glutenfria Cake pops! Roliga att baka och att bjuda på. Dessa är gjorda på kladdkakesmet och toppas med kaksmulor eller strössel. Serveras på en pinne – kan inte bli annat än succé!

  • Tillagningstid
    60 min
  • Portioner
    20 st
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Så här gör du kladdkakan

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smält smör och låt svalna.

  2. Blanda ägg och socker.

  3. Tillsätt mjölmix, siktat kakaopulver och det avsvalnade smöret.

  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter).

  5. Grädda i ca 25–30 minuter. Låt svalna.

Så här gör du Cake pops

  1. Mixa halva kladdkakan i matberedare.

  2. Tillsätt färskost och blanda till en smet.

  3. Forma smeten till bollar.

  4. Sätt en pinne på varje boll och ställ klubborna i frysen tills de är kalla och stela.

  5. Smält chokladen och förbered glas fyllda med socker att ställa de färdiga cakepopsen i när de skall stelna.

  6. Doppa klubborna i den smälta chokladen, toppa med karamellfärg, kaksmulor eller strössel. Färdigt!

  7. Om det blev succé, gör cake pops med resten av kladdkakan. Annars kan du frysa in den, eller njuta av på traditionellt vis med grädde eller vaniljglass.

Används i receptet
Mix från Semper Glutenfritt

MIX

Fin Mix från Semper Glutenfritt

FIN MIX