Glutenfria knäckesnittar med tomat och färskost på en träbricka
Fest

Glutenfria knäckesnittar med tomat och färskost

Recensioner

(3 röster)

(3 röster)

Fräschare än så här blir det inte. De här glutenfria knäckesnittarna är det perfekta tilltugget, passar till både fest och vardag. Det rostade tomaterna tillsammans med färskosten är ljuvlig kombo som får det att dansa i munnen, krämigt men samtidigt fräscht. Med krasse och färsk rosmarin på toppen så blir de dessutom väldigt vackra.

  • Tillagningstid
    15 min + 3h i ugn
  • Portioner
    FYLL I
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120 grader.

  2. Picka körsbärstomaterna lite med en gaffel eller vass kniv – för att undvika att de spricker i ugnen.

  3. Ringla olivolja på tomaterna och salta och peppra dem på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Baka i ugn i cirka 2 timmar och låt de sedan stå på eftervärme med luckan på glänt i cirka 1 timme.

  5. Servera tomaterna på Rosmarinknäcke toppad med valfri färskost och tomat. Dekorera med krasse eller rosmarin.

Används i receptet