Glutenfria piroger
Recensioner
(207 röster)
(207 röster)
En hel måltid i ett litet väldoftande paket. Ljuvliga att äta nygräddade med en god sallad. Också väldigt fiffiga att ha på lut i frysen, eller med på utflykten.
Tillagningstid
45 minPortioner
ca 12 stSvårighetsgrad
Mellan
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Börja med degen:
- Lös jästen i vattnet.
- Tillsätt olja och salt. Rör ner mjölmixen och blanda ihop.
- Låt degen jäsa övertäckt i ca 15 minuter.
Gör fyllningen under tiden som degen jäser:
- Bryn lök och köttfärs i en stekpanna. Rör om hela tiden.
- Tillsätt basilika, kryddor och lättfil i färsen.
- Låt svalna.
Knåda och kavla ut degen till 12 runda kakor (ca 10 cm i diameter).
Fördela fyllningen (ca 2 msk) på varje rundel. Vik ihop till halvmånar. Tryck till kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla pirogerna med ett uppvispat ägg eller med lite vatten. Grädda i ugn, ca 12 minuter.
Låt pirogerna svalna på galler. Servera gärna med en god sallad.