Glutenfri äppelkaka
Recensioner
(155 röster)
(155 röster)
En god och lättbakad, glutenfri äppelkaka utan ägg, som både smakar ljuvligt och är enkel att göra. Servera äppelkakan ljummen tillsammans med glass, grädde eller vaniljsås. Ett tips är att byta ut äpplena mot päron om du vill testa något nytt.
Tillagningstid
60 minPortioner
1 kaka, ca 10 portionerSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda mixen, socker, salt och smör i en bunke med elvispens degkrokar/matberedare eller nyp ihop smöret med mjölet med fingrarna tills du får en fin deg.
Tryck ut degen i en springform med bakplåtspapper i botten, cirka 24 cm i diameter.
Lägg ut äppelskivor fint i formen, utifrån och in och spara lite deg i kanterna så att det bildar en paj.
Ringla honung på äpplena och toppa med kardemumma eller kanel.
Baka pajen i mitten av ugnen i cirka 40-45 minuter, tills den fått en fin gyllene färg. Ät pajen ljummen med lättvispad grädde eller vaniljsås.
Tips! Den blir lika god om du byter ut äpplen mot päron.