Glutenfri äppelkaka i form där äpplena ligger i ett vackert mönster
Fika

Glutenfri äppelkaka

Recensioner

(146 röster)

(146 röster)

En smaskig och lättbakad, glutenfri äppelkaka utan ägg, som både smakar ljuvligt och är enkel att göra. Servera äppelkakan ljummen tillsammans med glass, grädde eller vaniljsås. Ett tips är att byta ut äpplena mot päron om du vill testa något nytt.

  • Tillagningstid
    60 min
  • Portioner
    1 kaka, ca 10 portioner
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220°C. 

  2. Blanda Semper Bovete & Teff mjöl, socker, salt och smör i en bunke och nyp ihop smöret med mjölet med fingrarna tills du får en fin deg.

  3. Tryck ut degen i en springform med bakplåtspapper i botten, cirka 24 cm i diameter.

  4. Lägg ut äppelskivor fint i formen, utifrån och in och spara lite deg i kanterna så att det bildar en paj.

  5. Ringla honung på äpplena och krossa kardemumma och toppa med.

  6. Baka pajen i mitten av ugnen i cirka 25 minuter, tills den fått en fin gyllene färg. Ät pajen ljummen med lättvispad grädde eller vaniljsås.

    Tips! Den blir lika god om du byter ut äpplen mot päron.

Används i receptet
Bovete & Teff Mjölmix - Semper Glutenfritt

BOVETE & TEFF MJÖLMIX