En hög glutenfri chokladtårta toppad med smält choklad, hallon och blåbär
Fika

Glutenfri chokladtårta

Recensioner

(225 röster)

(225 röster)

Se hit alla chokladälskare! Här är receptet på en mumsig glutenfri chokladtårta med saftig chokladtårtbotten och chokladfyllning. Alla förtjänar en chokladtårta då och då. Pluset med denna är att den är enkel att göra och dessutom ser väldigt lyxig ut, precis som en chokladtårta ska göra. Det här en riktig vinnare som toppas med smält choklad, krossad choklad och färska bär.

  • Tillagningstid
    2 tim
  • Portioner
    15 portioner
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Så här gör du tårbotten

  1. Sätt ugnen på 180 °C.

  2. Vispa ägg och socker med elvisp i minst 10 minuter tills det är vitt och fluffigt.

  3. Sikta i Semper mix blandat med kakao och bakpulver och vänd ner tills det är en helt jämn och fin smet.

  4. Smörj och bröa två stycken springformar, cirka 20 cm med Pofiber.

  5. Häll i smeten och baka i mitten av ugnen, i cirka 35 minuter. Testa med en sticka så att den är klar men undvik att öppna ugnen innan, då sjunker kakan ihop. Låt svalna helt.

  6. Skär sedan bottnarna i 2 så att du totalt har 4 delar.

Så här gör du smörkrämen

  1. Blanda äggvita och socker i en skål

  2. Sätt ägg- och socker blandningen på ett vattenbad på medeltemperatur och rör om tills sockret smält. Känn med fingrarna så att det inte är några sockerkristaller kvar.

  3. Vispa upp till en fast maräng och tillsätt smöret lite i taget och vispa sedan tills det är helt fluffigt, cirka 15 minuter.

  4. Smält chokladen och låt den svalna, tillsätt sedan i smörkrämen och vispa ordentligt.

Så här gör du chokladtryffeln

  1. Hacka chokladen grovt och lägg i en bunke.

  2. Tillsätt honung och grädde i en kastrull och koka upp, tillsätt över chokladen och rör om ordentligt.

  3. Tillsätt smöret och rör till en helt slät tryffel.

  4. Låt svalna helt under plast i rumstemperatur.

Montera tårtan

  1. Varva bottnarna med chokladtryffel och smörkräm och toppa med smält choklad, krossad choklad och färska bär.

    Tips! Fukta chokladbotten med kaffe för en saftigare tårta.

Används i receptet
Semper Fin Mix, en glutenfri mjölmix

FIN MIX

Semper Pofiber, glutenfritt bakhjälpmedel

POFIBER