Fika

Glutenfri gräddtårta

Recensioner

(28 röster)

(28 röster)

Alla älskar glutenfri gräddtårta! Bli festens stjärna genom att bjussa på denna suveräna tårtklassiker. Med Sempers Fin Mix får du bästa basen till den perfekta tårtan.

  • Tillagningstid
    1,5 timme
  • Portioner
    10
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Så här gör du tårtbotten:

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Smörj en springform (ca 24 cm i diameter) med smör/kokosolja och ströa med pofiber.

  3. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ned i äggsmeten.

  4. Häll smeten i formen.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.

  6. Låt kakan svalna en aning. Lägg kakan på ett galler och låt den kallna.

Så här gör du vaniljkrämen:

  1. I en kastrull, koka upp mjölk och vaniljpulver.

  2. Vispa socker, äggulor och majsstärkelse till en smet. Tillsätt den varma mjölkblandningen och rör om.

  3. Häll tillbaka krämen i kastrullen och låt krämen sjuda en stund och rör om.

  4. Ta bort kastrullen från plattan, tillsätt det rumstempererade smöret och rör om.

  5. Häll krämen i en skål, täck med plastfolie och låt stå i kylen i ca 25 min.

  6. Vispa grädden och tillsätt till den nedkylda vaniljkrämen. 

Montera tårtan

  1. Dela tårtbotten i två delar.

  2. Fördela sylt över den ena tårtbotten, fortsätt med vaniljkrämen.

  3. Lägg på den andra tårtbottenhalva.

  4. Vispa grädden och bred över tårtan. Valfritt: Spara en del för att spritsa kanterna av tårtan.

  5. Toppa med färska bär och riv slutligen över vit choklad.

Används i receptet
Semper Fin Mix, en glutenfri mjölmix

FIN MIX