Glutenfri kladdkaka #29
Recensioner
(1561 röster)
(1561 röster)
Seg, frasig och kladdig – denna lyxiga glutenfria variant av kladdkaka är ett säkert kort – en kladdkaka går alltid hem. Varsågod att imponera på dina chokladälskande vänner med denna klassiker. Vi servar den helst med grädde och färska bär.
Tillagningstid
45 minPortioner
8Svårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 180 °C.
Smält smöret på medelvärme i en kastrull tills det är helt smält, dra av från plattan och tillsätt socker. Rör sedan ner ett ägg i taget till en jämn smet.
Sikta i mixen, salt och kakao och vänd ihop till en jämn smet.
Smöra och bröa en form, cirka 28 cm i diameter,med Semper Pofiber.
Grädda kakan i cirka 20 minuter.
Låt svalna och servera med lättvispad grädde och färska bär.
Tips!
- Tillsätt hackade nötter och chokladbitar i kakan innan den gräddas.
- Extra kladdig kladdkaka? Toppa med dulce de leche när kakan svalnat något.