Glutenfri kladdkaka med hallon och florsocker på toppen
Fika

Glutenfri kladdkaka #29

Recensioner

(1561 röster)

(1561 röster)

Seg, frasig och kladdig – denna lyxiga glutenfria variant av kladdkaka är ett säkert kort – en kladdkaka går alltid hem. Varsågod att imponera på dina chokladälskande vänner med denna klassiker. Vi servar den helst med grädde och färska bär.

  • Tillagningstid
    45 min
  • Portioner
    8
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 °C.

  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull tills det är helt smält, dra av från plattan och tillsätt socker. Rör sedan ner ett ägg i taget till en jämn smet.

  3. Sikta i mixen, salt och kakao och vänd ihop till en jämn smet.

  4. Smöra och bröa en form, cirka 28 cm i diameter,med Semper Pofiber.

  5. Grädda kakan i cirka 20 minuter.

  6. Låt svalna och servera med lättvispad grädde och färska bär.

    Tips!

    • Tillsätt hackade nötter och chokladbitar i kakan innan den gräddas.
    • Extra kladdig kladdkaka? Toppa med dulce de leche när kakan svalnat något.

Används i receptet
Mix från Semper Glutenfritt

MIX

Fin Mix från Semper Glutenfritt

FIN MIX