Knäckig och glutenfri äppelpaj
Fika

Glutenfri knäckig äppelpaj

Recensioner

(108 röster)

(108 röster)

Perfekt seg och knäckig – denna äppelpaj är väldigt god. Receptet kommer garanterat bli ett samtalsämne, för visst är det så att baka en knäckig äppelpaj med havregryn alltid är en bra idé. Vår variant är en enkel äppelkaka utan ägg . Ett perfekt avslut på en god middag eller till fikat. Testa själv!

  • Tillagningstid
    1 timme
  • Portioner
    1 paj
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. sätt ugnen på 225 grader

  2. smält smöret, låt svalna något

  3. Kärna ur äpplena och skär i bitar eller små klyftor. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form ca 24 cm i diameter.

  4. Blanda alla torra ingredienser i en skål och blanda sedan in det smälta smöret.

  5. Fördela havresmeten över äpplebitarna.

  6. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter till kakan fått fin färg och fått knaprig yta. Servera med lättvispad grädde, glass eller vaniljsås.

Används i receptet
Fin Mix från Semper Glutenfritt

FIN MIX

Havregryn 500 gram från Semper Glutenfritt

HAVREGRYN