Glutenfri knäckig äppelpaj
Recensioner
(95 röster)
(95 röster)
Perfekt seg och knäckig – denna äppelpaj är fruktansvärt god. Receptet kommer garanterat bli ett samtalsämne, för visst är det så att baka en knäckig äppelpaj med havregryn alltid är en bra idé. Vår variant är en enkel äppelkaka utan ägg, men med honung, råsocker, havssalt och knäckebröd. Ett perfekt avslut på en god middag eller perfekt till fikat. Testa själv!
Tillagningstid
60 minPortioner
1 pajSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 °C.
Skär äpplena i smala klyftor, blanda med kanel och socker och lägg i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Krossa knäckebrödet till smulor.
Blanda rumstempererat smör med råsocker, honung, havre och salt till ett fint smul.
Toppa äpplena med smulor varvade med knäckebrödssmul och baka i mitten utav ugnen i cirka 25-30 minuter. Servera med lättvispad grädde.