Glutenfri knäckig äppelpaj
Recensioner
(116 röster)
(116 röster)
Perfekt seg och knäckig – denna äppelpaj är väldigt god. Receptet kommer garanterat bli ett samtalsämne, för visst är det så att baka en knäckig äppelpaj med havregryn alltid är en bra idé. Vår variant är en enkel äppelkaka utan ägg . Ett perfekt avslut på en god middag eller till fikat. Testa själv!
Tillagningstid
1 timmePortioner
1 pajSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
sätt ugnen på 225 grader
smält smöret, låt svalna något
Kärna ur äpplena och skär i bitar eller små klyftor. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form ca 24 cm i diameter.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och blanda sedan in det smälta smöret.
Fördela havresmeten över äpplebitarna.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter till kakan fått fin färg och fått knaprig yta. Servera med lättvispad grädde, glass eller vaniljsås.