Knäckig och glutenfri äppelpaj
Fika

Glutenfri knäckig äppelpaj

Recensioner

(95 röster)

(95 röster)

Perfekt seg och knäckig – denna äppelpaj är fruktansvärt god. Receptet kommer garanterat bli ett samtalsämne, för visst är det så att baka en knäckig äppelpaj med havregryn alltid är en bra idé. Vår variant är en enkel äppelkaka utan ägg, men med honung, råsocker, havssalt och knäckebröd. Ett perfekt avslut på en god middag eller perfekt till fikat. Testa själv!

  • Tillagningstid
    1 timme
  • Portioner
    1 paj
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 °C.

  2. Skär äpplena i smala klyftor, blanda med kanel och socker och lägg i en pajform, ca 24 cm i diameter.

  3. Krossa knäckebrödet till smulor.

  4. Blanda rumstempererat smör med råsocker, honung, havre och salt till ett fint smul.

  5. Toppa äpplena med smulor varvade med knäckebrödssmul.

  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Servera med lättvispad grädde.

Används i receptet
Semper Müsliknäcke, ett glutenfritt knäcke

MÜSLIKNÄCKE

Semper Havregryn, glutenfria havregryn på ren havre

HAVREGRYN