Glutenfri morotskaka
Recensioner
(544 röster)
(544 röster)
Härligt saftig, söt och syrlig på en gång. Tänk att grönsaker kan vara så goda!
Tillagningstid
ca 2,5 tim inkl avsvalningstidPortioner
10-12 bitarSvårighetsgrad
Mellan
Så här gör du
Sätt ugnen på 175°C.
Klipp till ett smörpapper som passar i botten av en form med löstagbar kant, ca 23 cm diameter. Smörj formen och pudra med lite pofiber.
Smält smör och låt svalna något.
Mät upp och blanda mix, bakpulver, kanel, vaniljsocker, kokos, salt och pofiber i en skål.
Vispa ägg och socker ett par minuter så det blir pösigt.
Tillsätt finriven morot och det smälta smöret till smeten och blanda om.
Rör ned mjölblandningen och blanda till en jämn smet.
För över smeten till formen och grädda nertill i ugnen ca 55 minuter, tills kakan är genomgräddad. Prova med sticka.
Låt kakan svalna i formen. Ställ gärna kallt så den är helt sval innan frostingen breds på.
För över kakan till ett tårtfat. Bred frostingen över kakan.
Tips: toppa med lite finriven morot alternativt rivet skal av ekologisk apelsin.
Frosting
Rör samman rumsvarmt smör med florsocker och vaniljsocker. Tillsätt citronjuice och vispa till en slät smet.
Blanda ned färskosten i omgångar och vispa frostingen fluffig.
Ställ i kylen tills det är dags att lägga på kakan.