Glutenfri morotskaka
Recensioner
(533 röster)
(533 röster)
Härligt saftig, söt och syrlig på en gång. Tänk att grönsaker kan vara så goda!
Tillagningstid
95 minPortioner
10-12 bitarSvårighetsgrad
Mellan
Så här gör du
Sätt ugnen på 175°C.
Klipp till ett smörpapper som passar i botten av en form med löstagbar kant, ca 20 cm diameter. Smörj kanterna.
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt riven morot och det smälta smöret till smeten.
Blanda mjöl, bakpulver, kanel, vaniljsocker, kokos, salt och pofiber. Rör ned mjölblandningen i smeten och tillsätt det kokheta vattnet i omgångar. Blanda.
Grädda i mitten av ugnen, ca 40 minuter, tills kakan är genomgräddad. Prova med sticka. Låt kakan svalna.
Stjälp upp den kalla kakan på ett tårtfat. Ställ gärna kakan i kylen så den är helt kall innan frostingen breds på.
Frosting
Rör samman smör, flor- och vaniljsocker. Tillsätt citronjuice och vispa till en slät smet.
Blanda ned färskosten och vispa fluffigt. Ställ kallt, minst 30 minuter. Bred frostingen över den kalla kakan.