Glutenfri morotskaka med krämig frosting bakad på Semper Fin Mix.
Fika

Glutenfri morotskaka

Recensioner

(551 röster)

(551 röster)

Härligt saftig, söt och syrlig på en gång. Tänk att grönsaker kan vara så goda!

  • Tillagningstid
    ca 2,5 tim inkl avsvalningstid
  • Portioner
    10-12 bitar
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Klipp till ett smörpapper som passar i botten av en form med löstagbar kant, ca 23 cm diameter. Smörj formen och pudra med lite pofiber.

  3. Smält smör och låt svalna något.

  4. Mät upp och blanda mix, bakpulver, kanel, vaniljsocker, kokos, salt och pofiber i en skål.

  5. Vispa ägg och socker ett par minuter så det blir pösigt.

  6. Tillsätt finriven morot och det smälta smöret till smeten och blanda om.

  7. Rör ned mjölblandningen och blanda till en jämn smet.

  8. För över smeten till formen och grädda nertill i ugnen ca 55 minuter, tills kakan är genomgräddad. Prova med sticka.

  9. Låt kakan svalna i formen. Ställ gärna kallt så den är helt sval innan frostingen breds på.

  10. För över kakan till ett tårtfat. Bred frostingen över kakan.

  11. Tips: toppa med lite finriven morot alternativt rivet skal av ekologisk apelsin.

Frosting

  1. Rör samman rumsvarmt smör med florsocker  och vaniljsocker. Tillsätt citronjuice och vispa till en slät smet.

  2. Blanda ned färskosten i omgångar och vispa frostingen fluffig.

  3. Ställ i kylen tills det är dags att lägga på kakan.

Används i receptet
Mix från Semper Glutenfritt

MIX

Fin Mix från Semper Glutenfritt

FIN MIX