Glutenfri prinsesstårta med vaniljkräm
Fika

Glutenfri prinsesstårta

Recensioner

(89 röster)

(89 röster)

En glutenfri prinsesstårta kan aldrig gå fel. Här med en len och krämig vaniljkräm. Vi guidar dig genom receptet och monteringen av tårtan.

  • Tillagningstid
    2 timmar
  • Portioner
    12
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Tårtbotten

  1. Börja med tårtbotten och sätt ugnen på 175°C.

  2. Smörj en springform (cirka 20 centimeter i diameter, för att den ska passa till marsipanlocket) med smör/kokosolja och ströa med pofiber.

  3. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ned i äggsmeten. 

  4. Häll smeten i formen.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. 

  6. Låt kakan svalna en aning. Lägg sedan över kakan på ett galler och låt den kallna.

Vaniljkräm

  1. I en kastrull, koka upp mjölk och vaniljpulver.

  2. Vispa socker, äggulor och majsstärkelse till en smet. Tillsätt den varma mjölkblandningen och rör om. 

  3. Häll tillbaka krämen i kastrullen och låt krämen sjuda en stund och rör om. 

  4. Ta bort kastrullen från plattan, tillsätt det rumstempererade smöret och rör om.

  5. Häll krämen i en skål, täck med plastfolie och låt stå i kylen i cirka 25 minuter.

  6. Vispa grädden och tillsätt sedan den nedkylda vaniljkrämen.

Montera tårtan

  1. Dela tårtbotten i två delar.

  2. Fördela sylt över den ena tårtbotten, fortsätt med vaniljkrämen.

  3. Lägg på den andra tårtbotten. 

  4. Vispa grädden, bred ett tunt lager längs med tårtans kanter. Fördela grädden i tjocka lager på resten av tårtan och forma grädden till en kupol på tårtans topp. 

  5. Lägg marsipanlocket försiktigt på tårtan. Använd en vass kniv för att jämna till tårtans kanter. 

  6. Dekorera med en marsipanros och pudra tårtan med florsocker innan servering.

Används i receptet
Fin Mix från Semper Glutenfritt

FIN MIX

Semper Pofiber, glutenfritt bakhjälpmedel

POFIBER