Glutenfri pumpakaka med glasyr och solroskärnor
Fika

Glutenfri pumpakaka

Recensioner

(16 röster)

(16 röster)

En god året-runt kaka med en frisk frosting! Denna saftiga pumpakaka passar extra bra på hösten då pumpan är i säsong. Varför inte bjuda vännerna på Halloween-fika?

  • Tillagningstid
    75 min
  • Portioner
    10-12 bitar
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst.

  2. Tillsätt äggen, ett i taget. Skala och finriv pumpan och rör ner den i smeten.

  3. Sätt ugnen på 175°C.

  4. Blanda mix, bakpulver och kanel och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Använd gärna pofiber att bröa med.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

  6. Stjälp upp kakan och låt den kallna.

  7. Blanda smör, färskost, florsocker och vaniljsocker till glasyren och låt den stå en stund i kylen. Bred krämen över kakan och låt kakan stå i kylen till servering.

    Tips! 
    Rostade pumpakärnor: Skölj och rengör kärnorna från pumpakött. Smörj en ugnssäker form eller långpanna med olja, lägg i kärnorna och salta. Rosta i ugnen i 175° C i ca 20-30 minuter. De är färdiga när de fått färg och doftar rostat.

Används i receptet
Fin Mix från Semper Glutenfritt

FIN MIX