Glutenfri pumpakaka
Recensioner
(16 röster)
(16 röster)
En god året-runt kaka med en frisk frosting! Denna saftiga pumpakaka passar extra bra på hösten då pumpan är i säsong. Varför inte bjuda vännerna på Halloween-fika?
Tillagningstid
75 minPortioner
10-12 bitarSvårighetsgrad
Mellan
Gör så här
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen, ett i taget. Skala och finriv pumpan och rör ner den i smeten.
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda mix, bakpulver och kanel och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Använd gärna pofiber att bröa med.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Stjälp upp kakan och låt den kallna.
Blanda smör, färskost, florsocker och vaniljsocker till glasyren och låt den stå en stund i kylen. Bred krämen över kakan och låt kakan stå i kylen till servering.
Tips!
Rostade pumpakärnor: Skölj och rengör kärnorna från pumpakött. Smörj en ugnssäker form eller långpanna med olja, lägg i kärnorna och salta. Rosta i ugnen i 175° C i ca 20-30 minuter. De är färdiga när de fått färg och doftar rostat.