Glutenfri drömrulltårta
Fika

Glutenfri rulltårta

Recensioner

(246 röster)

(246 röster)

Älskade rulltårta! Den här glutenfria rulltårtan går inte av för hackor, med den härligt syrliga och friska hallonfyllningen gör den succé gång på gång.

  • Tillagningstid
    45 min
  • Portioner
    10
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Gör hallonfyllningen så här:

  1. Koka upp grädde och mjölk.

  2. I en bunke, vispa äggulor, strösocker och majsstärkelse till en jämn smet.

  3. Vänd ner blandningen i kastrullen. Låt det koka en stund och rör om tills smeten har tjocknat.

  4. Stäng av plattan, tillsätt smöret till smeten och rör om. Låt smeten svalna.

  5. Tillsätt apelsinsaften, citronsaften och hallonen. Rör om och låt svalna ytterligare.

Gör rulltårtan så här

  1. Sätt ugnen på 250°C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.

  2. Vispa ägg och strösocker poröst.

  3. I en bunke, blanda Semper Fin Mix, bakpulver och vaniljpulver i en skål.

  4. Tillsätt mixblandningen, lite i taget, i äggsmeten. Rör om och tillsätt mjölken.

  5. Fördela smeten utöver bakplåtspappret.

  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 min.

  7. Ta ut kakan ur ugnen, sockra ytan och stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Låt kakan svalna en stund.

  8. Bred hallonfyllning över rulltårtsbotten. Rulla tårtan till en tajt rulle med hjälp av bakplåtspappret.

  9. Låt rulltårtan stå i kylskåpet i ca 30 min.

  10. Skär bort kanterna på tårtan för att jämna till den. Skär sedan upp ca 8 jämnstora bitar. Använd en spritspåse med stjärntyll för att spritsa den vispade grädden på bakelsen.

  11. Spritsa grädde på varje skiva och dekorera med färska hallon.

Används i receptet
Semper Fin Mix, en glutenfri mjölmix

FIN MIX