Glutenfri sockerkaka med bär, bakad med Semper bakmix
Fika

Glutenfri sockerkaka

Recensioner

(814 röster)

(814 röster)

En sockerkaka är aldrig en dålig idé. Här kommer ett recept på en fluffig, saftig och glutenfri sockerkaka. Avnjut med en kopp kaffe eller ett glas lemonad. Tips! Denna sockerkaka går utmärkt att använda som tårtbotten.

  • Tillagningstid
    1 timme
  • Portioner
    10 bitar
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en sockerkaksform/bakform (ca 1 lit) och ströa med pofiber.

  2. Smält smör och låt svalna.

  3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret.

  4. Blanda mjölmix, bakpulver och vaniljsocker och blanda ner i smeten. Tillsätt vatten och blanda.

  5. Grädda i ugn tills kakan har fått fin färg, ca 40-45 minuter. Prova med sticka.

Används i receptet
Semper Mix Glutenfri, glutenfri och ljus mjölmix

MIX GLUTENFRI

Semper Pofiber, glutenfritt bakhjälpmedel

POFIBER