Glutenfri sockerkaka med bär, bakad med Sempers glutenfria bakmix
Fika

Glutenfri sockerkaka

Recensioner

(783 röster)

(783 röster)

En sockerkaka är aldrig en dålig idé. Här kommer ett recept på en fluffig, saftig och glutenfri sockerkaka. Avnjut med en kopp kaffe eller ett glas lemonad. Tips! Det går även utmärkt att använda sockerkakan som tårtbotten.

  • Tillagningstid
    50 min
  • Portioner
    10 bitar
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en sockerkaksform och ströa med pofiber.

  2. Smält smör och låt svalna.

  3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret.

  4. Blanda mjölmix, bakpulver och vaniljsocker och blanda ner i smeten. Tillsätt hett vatten och blanda.

  5. Grädda i ugn tills kakan har fått fin färg, ca 35 minuter. Prova med sticka.

Används i receptet