Glutenfri sommartårta med maräng, grädde & bär
Fika

Glutenfri sommartårta

Recensioner

(282 röster)

(282 röster)

Festens stora stjärna.

  • Tillagningstid
    1 timme
  • Portioner
    ca 10 bitar
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Så här gör du marängsmeten

  1. Vispa vitorna till ett fast skum.

  2. Rör ner sockret och fortsätt vispa någon minut.

Så här gör du kakan

  1. Vispa gulorna och sockret pösigt.

  2. Tillsätt mjölk och det avsvalnade fettet.

  3. Rör ner mixen blandad med bakpulver och vaniljsocker.

  4. Sätt ugnen på 200°C.

  5. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm. Bred marängsmeten över.

  6. Grädda i ca 15 minuter.

  7. Låt kakan kallna och dela den i 2 delar.

  8. Vispa grädden och bred den över ena halvan.

  9. Lägg på skivade jordgubbar.

  10. Lägg sedan den andra halvan över med marängsidan uppåt.

    Tips! Toppa med ett tunt lager grädde och några bär för en fin look.

Används i receptet
Semper Fin Mix, en glutenfri mjölmix

FIN MIX

Semper Mix Glutenfri, glutenfri och ljus mjölmix

MIX GLUTENFRI