Glutenfri sommartårta #73
Recensioner
(317 röster)
(317 röster)
Gör en glutenfri sommartårta med maräng och bär – en riktig sommardröm för dig som älskar marängtårta!
Tillagningstid
1 timmePortioner
ca 10 bitarSvårighetsgrad
Mellan
Så här gör du marängsmeten
Vispa vitorna till ett fast skum.
Rör ner sockret och fortsätt vispa någon minut.
Så här gör du kakan
Vispa gulorna och sockret pösigt.
Tillsätt mjölk och det avsvalnade fettet.
Rör ner mixen blandad med bakpulver och vaniljsocker.
Sätt ugnen på 200°C.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Bre på marängsmeten.
Grädda i ca 15 minuter.
Montering av tårtan
Låt kakan kallna och dela den i 2 delar.
Vispa grädden och bre den över ena tårthalvan.
Lägg på skivade jordgubbar.
Lägg sedan den andra halvan över med marängsidan uppåt.
Tips! Toppa med ett tunt lager grädde och några bär för en fin look.