Glutenfri vegansk kladdkaka
Recensioner
(61 röster)
(61 röster)
Svarta bönorna i detta recept ger moussen en krämig konsistens i denna veganska kladdkaka. Kombinationen med kaffe och choklad är oslagbar. Självklart går den att göra laktos- och mjölkfri!
Tillagningstid
1 timmePortioner
10-12 bitarSvårighetsgrad
Mellan
Botten
Mixa dadlar, riven kokos, kakaopulver och salt i en matberedare.
Tillsätt kokosolja och havregryn. Mixa.
Fördela i en 22 cm form med löstagbar kant. Ställ kallt i frys eller kylskåp och börja med fyllningen.
Mousse
Dela chokladen i mindre bitar i en kastrull och tillsätt het espresso. Värm försiktigt vid behov. Vispa till en tjock massa och låt svalna.
Mixa bönor, urkärnade dadlar, yoghurt, vanilj och eventuellt cayennepeppar i några minuter. För bästa resultat, använd gärna höghastighetsmixer.
Tillsätt chokladsmeten och fortsätt mixa tills blandningen blir en slät mousse.
Fördela moussen på havrebotten och låt stelna i frysen i minst 1 timme.
Ta ut tårtan ca 30 minuter före servering. Garnera med färska skivade jordgubbar, kakao nibs eller några grovhackade kaffebönor.
Tips! Dubbla receptet på moussen om du vill ha en högre tårta.