Fika

Glutenfri vegansk kladdkaka

Recensioner

(61 röster)

(61 röster)

Svarta bönorna i detta recept ger moussen en krämig konsistens i denna veganska kladdkaka. Kombinationen med kaffe och choklad är oslagbar. Självklart går den att göra laktos- och mjölkfri!

  • Tillagningstid
    1 timme
  • Portioner
    10-12 bitar
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Botten

  1. Mixa dadlar, riven kokos, kakaopulver och salt i en matberedare.

  2. Tillsätt kokosolja och havregryn. Mixa.

  3. Fördela i en 22 cm form med löstagbar kant. Ställ kallt i frys eller kylskåp och börja med fyllningen.

Mousse

  1. Dela chokladen i mindre bitar i en kastrull och tillsätt het espresso. Värm försiktigt vid behov. Vispa till en tjock massa och låt svalna.

  2. Mixa bönor, urkärnade dadlar, yoghurt, vanilj och eventuellt cayennepeppar i några minuter. För bästa resultat, använd gärna höghastighetsmixer.

  3. Tillsätt chokladsmeten och fortsätt mixa tills blandningen blir en slät mousse.

  4. Fördela moussen på havrebotten och låt stelna i frysen i minst 1 timme.

  5. Ta ut tårtan ca 30 minuter före servering. Garnera med färska skivade jordgubbar, kakao nibs eller några grovhackade kaffebönor.

    Tips! Dubbla receptet på moussen om du vill ha en högre tårta.

Används i receptet
Havregryn 500 gram från Semper Glutenfritt

HAVREGRYN