Glutenfria äppelkakor
Recensioner
(4 röster)
(4 röster)
Enkla cookies med smak av äppelpaj. Testa att göra dessa små glutenfria äppelkakor. Smakar som äppelpaj fast det är små runda kakor, festligare än så blir det inte.
Tillagningstid
30 minPortioner
20 stSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Mixa mjöl, rumstempererat smör, sirap, rörsocker, salt, vaniljsocker, bakpulver och kanel i en matberedare till en grynig massa.
Tillsätt äppeljuice, havre och äppeltärningar och fortsätt mixa.
Knåda sedan ihop degen till en rulle som är ca 5 cm tjock och skär skivor, ca 1⁄2 cm tjocka. Lägg skivorna på en bakplåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter eller tills de har fått fin färg.
Låt kakorna svalna på galler, gärna ett par timmar, för att de ska torka till och bli fasta.