Glutenfria brownies ligger på ett fat
Fika

Glutenfria brownies

Recensioner

(226 röster)

(226 röster)

Livet är för kort för att inte äta kladdiga brownies! Söt, seg och mjuk sammanfattar denna brownie som ursprungligen kommer från USA, vi väljer att se den som kladdkakans släkting. Prova att göra våra glutenfria brownies i långpanna – vi lovar att det inte blir sista gången.

  • Tillagningstid
    1 timme
  • Portioner
    1 långpanna
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 165°C och klä en stor långpanna eller form med bakplåtspapper.

  2. Finhacka den mörka chokladen.

  3. Smält smör i en kastrull. Tillsätt försiktigt chokladen och blanda väl.

  4. Blanda ägg och socker i en bunke.

  5. Tillsätt smör- och chokladblandningen och resten av ingredienserna. Rör om.

  6. Häll smeten i formen.

  7. Baka i nedre delen av ugnen i ca 30-40 min.

  8. Låt kakan svalna och skär upp i lagom stora bitar.

Används i receptet
Semper Mix Glutenfri, glutenfri och ljus mjölmix

MIX GLUTENFRI

Semper Fin Mix, en glutenfri mjölmix

FIN MIX