Glutenfria chocolate chip cookies ligger på en rad
Fika

Glutenfria chocolate chip cookies

Recensioner

(546 röster)

(546 röster)

Kanske världens godaste småkakor, en amerikansk klassiker som är uppskattad över hela världen. Att göra dessa är enklare än vad du tror och vårt glutenfria recept på härligt sega chocolate chip cookies, kommer varken göra dig eller dina gäster besvikna!

  • Tillagningstid
    45 min
  • Portioner
    20 st
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°C

  2. Rör ihop smör och strösocker + farinsocker  med elvisp och tillsätt ägget och blanda in det.

  3. Mät upp mix,salt och bakpulver, vänd ner de torra ingredienserna och avsluta med att knåda i chocolate chips.

  4. Rulla 20 stycken bollar och lägg på två plåtar. Platta till dem något.

  5. Grädda ca 15 minuter i mitten av ugnen för sega cookies eller 20 min för genombakade om du använder FinMix.

    Använder du Mix behöver du korta tiden till ca 10 min för sega eller 15 min för genombakade.

    Låt svalna några minuter på plåten.


     

    Två tips:

    • Tillsätt 100 g hackade nötter för extra krisp och nötighet.
    • Strössla gärna lite havssalt på kakorna efter gräddning!

Används i receptet
Fin Mix från Semper Glutenfritt

FIN MIX

Mix från Semper Glutenfritt

MIX