Glutenfria chokladcookies
Recensioner
(50 röster)
(50 röster)
Härligt sega chokladcookies som är enkla att göra och dessutom glutenfria. Toppa gärna med hackade nötter eller chokladbitar så får du de godaste kakorna.
Tillagningstid
40 minPortioner
ca 24 stSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader och börja med att hacka upp chokladen i ca 1 cm bitar.
Blanda/vispa socker, brunt farin, smör och vaniljsocker i matberedare eller med elvisp, tillsätt äggen i smeten.
Tillsätt mix, kakao, bakpulver och salt. Arbeta samman till en jämn deg i matberedaren eller med händerna.
Tillsätt den hackade chokladen och knåda in den i degen.
Förbered plåtar med bakplåtspapper.
Rulla 24 bollar och fördela på plåtarna. Bollarna bör ha gott med utrymme omkring sig då de flyter ut i ugnen. 8 st per plåt är lagom.
Tryck ut bollarna till runda kakor och grädda dem mitt i ugnen 10 min för sega eller 15 min för genombakade cookies.
Låt kakorna svalna något på plåten innan servering.
Tips! Toppa med hackade nötter eller chokladbitar, eller pudra med florsocker.