Glutenfria chokladkakor med topping
Fika

Glutenfria chokladcookies

Recensioner

(50 röster)

(50 röster)

Härligt sega chokladcookies som är enkla att göra och dessutom glutenfria. Toppa gärna med hackade nötter eller chokladbitar så får du de godaste kakorna.

  • Tillagningstid
    40 min
  • Portioner
    ca 24 st
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader och börja med att hacka upp chokladen i ca 1 cm bitar.

  2. Blanda/vispa socker, brunt farin, smör och vaniljsocker i matberedare eller med elvisp, tillsätt äggen i smeten.

  3. Tillsätt mix, kakao, bakpulver och salt. Arbeta samman till en jämn deg i matberedaren eller med händerna.

  4. Tillsätt den hackade chokladen och knåda in den i degen.

  5. Förbered plåtar med bakplåtspapper.

  6. Rulla 24 bollar och fördela på plåtarna. Bollarna bör ha gott med utrymme omkring sig då de flyter ut  i ugnen. 8 st per plåt är lagom.

    Tryck ut bollarna till runda kakor och grädda dem mitt i ugnen 10 min för sega eller 15 min för genombakade cookies.

  7. Låt kakorna svalna något på plåten innan servering.

    Tips! Toppa med hackade nötter eller chokladbitar, eller pudra med florsocker.

    Glutenfria chokladkakor toppade med nötter & choklad
Används i receptet
Fin Mix från Semper Glutenfritt

FIN MIX