Glutenfria chokladkakor med topping
Fika

Glutenfria chokladcookies

Recensioner

(48 röster)

(48 röster)

Härligt sega chokladcookies som är enkla att göra och dessutom glutenfria. Toppa gärna med hackade nötter eller chokladbitar så får du de godaste kakorna.

  • Tillagningstid
    3h (varav 2h i kylen)
  • Portioner
    ca 20 st
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop äggvitor och socker.

  2. Blanda Semper Fin Mix, bakpulver och salt i en bunke.

  3. Smält den mörka chokladen och kokosoljan i ett vattenbad tillsammans på låg värme.

  4. Vänd ned den smälta chokladen i ägg- och sockerblandningen.

  5. Sikta ner den torra blandningen till smeten. Blanda väl.

  6. Ställ kaksmeten i kylskåpet tills den har stelnat, minst 2 timmar.

  7. Sätt ugnen på 180°C.

  8. Förbered plåtar med bakplåtspapper.

  9. Rulla 20 bollar och fördela på plåtarna. Bollarna bör ha gott med utrymme omkring sig då de växer till sig i ugnen.

  10. Baka i kakorna i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter.

  11. Låt kakorna stå och stelna i ca 5 minuter innan servering.

    Tips! Toppa med hackade nötter eller chokladbitar. Eller pudra med florsocker.

    Glutenfria chokladkakor toppade med nötter & choklad
Används i receptet
Semper Fin Mix, en glutenfri mjölmix

FIN MIX