Glutenfria hallongrottor
Recensioner
(27 röster)
(27 röster)
Lättbakade glutenfria Hallongrottor.
Tillagningstid
45 minPortioner
en plåt, ca 28 kakaorSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Mät upp mix, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker. Skär rumsvarmt smör i mindre bitar och tillsätt det.
Arbeta samman till en smulig deg, gärna i matberedare.
Sätt till 1 ½ matsked vatten och arbeta igen så degen blir slät.
Låt gärna degen vila 10 min så blir den lättare att hantera. Forma sedan degen till en rulle och dela upp i ca 28 bitar. Forma till bollar och lägg dem i små muffinsformar (ca 5cm) på en plåt. Det går också att lägga direkt på bakplåtspapper men då flyter kakorna ut lite vid gräddning.
Gör en grop i varje kaka, tex med ett finger. Fördela sylten i kakorna.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills de får fin färg. Låt svalna helt på plåten.