Glutenfria kärleksmums toppade med kokosflingor och jordgubbar
Fika

Glutenfria kärleksmums

Recensioner

(1030 röster)

(1030 röster)

En riktig klassiker som de flesta gillar. Vårt recept på glutenfria kärleksmums kommer du vilja använda fler gånger. Både kärlek och mums utlovas!

  • Tillagningstid
    45 min
  • Portioner
    28 st
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

  3. Blanda mjölmix, bakpulver, vaniljsocker och siktad kakao och rör ner tillsammans med mjölk och det avsvalnade smöret. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.

  4. Grädda kakan i ca 15 minuter.

  5. Smält smöret till glasyren. Låt svalna.

  6. Blanda florsocker, kaffe, kakao, vaniljsocker. Häll i smöret och blanda till en slät massa.

  7. Bred glasyren över den varma kakan. Strö på kokos. Låt kakan svalna och skär den i fyrkantiga bitar.

Används i receptet
Semper Fin Mix, en glutenfri mjölmix

FIN MIX

Semper Mix Glutenfri, glutenfri och ljus mjölmix

MIX GLUTENFRI