Glutenfria kärleksmums
Recensioner
(1056 röster)
(1056 röster)
En riktig klassiker som de flesta gillar. Vårt recept på glutenfria kärleksmums kommer du vilja använda fler gånger. Både kärlek och mums utlovas!
Tillagningstid
45 minPortioner
28 stSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Blanda mjölmix, bakpulver, vaniljsocker o kakao i en bunke
Sikta ner de torra ingredienserna,i omgångar i äggsmeten. Rör lätt.
Sätt till mjölk och avsvalnat smör och blanda till en slät smet.
Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan i ca 15 minuter.
Smält smöret till glasyren. Låt svalna.
Blanda florsocker, kaffe, kakao, vaniljsocker. Häll i smöret och blanda till en slät massa.
Bred glasyren över den varma kakan. Strö på kokos. Låt kakan svalna och skär den i fyrkantiga bitar.