Glutenfria kärleksmums
Recensioner
(1030 röster)
(1030 röster)
En riktig klassiker som de flesta gillar. Vårt recept på glutenfria kärleksmums kommer du vilja använda fler gånger. Både kärlek och mums utlovas!
Tillagningstid
45 minPortioner
28 stSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Blanda mjölmix, bakpulver, vaniljsocker och siktad kakao och rör ner tillsammans med mjölk och det avsvalnade smöret. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan i ca 15 minuter.
Smält smöret till glasyren. Låt svalna.
Blanda florsocker, kaffe, kakao, vaniljsocker. Häll i smöret och blanda till en slät massa.
Bred glasyren över den varma kakan. Strö på kokos. Låt kakan svalna och skär den i fyrkantiga bitar.