Glutenfri egen granola
Frukost & mellanmål

Glutenfri egen granola

Recensioner

(68 röster)

(68 röster)

Det här är vårt recept på en rostad glutenfri granola, rostad med smak av kokos, nötter & kanel. En riktig räddare att ha i skafferiet, vi har den ovanpå våra smoothie bowls eller i yoghurten. Testa!

  • Tillagningstid
    45 min
  • Portioner
    6
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°C.

  2. Blanda havregryn, kokosflingor, cashewnötter, pumpakärnor, mandlar, linfrön, solrosfrön, kanel, kardemumma och eventuell valfri booster i en bunke.

  3. Tillsätt kokosolja och honung. Blanda så att grynblandningen är täckt av oljan och honungen.

  4. Bred ut ett tunt lager på bakplåtspapper och grädda i ugnen, ca 30 minuter. Kom ihåg att röra om blandningen var 10:e minut för att få en jämn gyllenbrun färg. Låt granolan svalna och förvara i en glas- eller plåtburk i skafferiet.

Används i receptet
Semper Havregryn, glutenfria havregryn på ren havre

HAVREGRYN