Glutenfri egen granola
Recensioner
(74 röster)
(74 röster)
Det här är vårt recept på en rostad glutenfri granola, rostad med smak av kokos, kardemumma och kanel. En riktig räddare att ha i skafferiet, vi har den ovanpå våra smoothie bowls eller i yoghurten. Testa!
Tillagningstid
45 minPortioner
ca 15 dlSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt kokosolja blandad med smält honung, Blanda väl så att oljan och honungen fördelas jämnt.
Tillsätt vattnet, blanda väl och låt vila tio min.
Stjälp över på en plåt med bakplåtspapper och platta ut och tryck ihop grynen med handflatan till en tunn platt kaka.
Grädda i mitten av ugnen, ca 20 min. Rör om då och då så att granolan får en jämn gyllengul färg och så att kakan bryts upp i klumpar.
Låt granolan svalna.
Tillsätt hackad torkad frukt eller bär efter önskemål ocg förvara granolan i en glas-eller plåtburk i skafferiet.