Glutenfri havremjölk i glasflaska med sugrör
Frukost & mellanmål

Glutenfri havremjölk

Recensioner

(26 röster)

(26 röster)

Här lär vi dig hur du gör din egna glutenfria havremjölk. När du gör din egen havremjölk är det bra att ha en silduk, mixer och några extra glasflaskor. Glöm inte att göra din havremjölk på glutenfria havregryn! Testa att göra din egen redan idag, du kommer upptäcka hur enkelt det är.

  • Tillagningstid
    20 min
  • Portioner
    7 dl
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Värm kokosoljan så att den blir flytande.

  2. Mixa olja, havregryn, vatten, honung och salt i ett par minuter.

  3. Sila mjölken genom silduk, vrid och krama ur all vätska

  4. Om du vill, blanda ner valfri booster i mjölken och mixa.

  5. Häll upp havremjölken i flaskor och förvara i kallt. Glöm inte att skaka före användning. Mjölken håller ca 3 dagar i kylskåp.

    Tips! Använd din hemmagjorda havremjölk i din Overnight Oat eller i din Frozen yoghurt.

Används i receptet
Havregryn 500 gram från Semper Glutenfritt

HAVREGRYN