Glutenfria frukostmuffins med blåbärstopping
Frukost & mellanmål

Glutenfria frukostmuffins

Recensioner

(22 röster)

(22 röster)

Testa att baka glutenfria frukostmuffins, en roligare start på morgonen och fantastiskt goda. En härlig blandning av frön, nötter och bär. Utgå från grundreceptet och tillsätt sedan det du har hemma!

  • Tillagningstid
    20 min
  • Portioner
    7 st
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Mät upp mjölmix, havregryn, bakpulver, salt, kanel och kokosolja (eller smör).

  3. Kör allt i en matberedare någon minut så att fettet går in i mjölet. Alternativt kan det arbetas ihop med fingrarna.

  4. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta snabbt ihop till en smet.

  5. Fördela smeten i muffinsformar.
    Tips! Eftersom muffinsen inte sväller så mycket kan formarna fyllas upp till formens kant

  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Används i receptet
Bovete_Teff_Mjol_400x600

BOVETE & TEFF MJÖL

Semper Havregryn, glutenfria havregryn på ren havre

HAVREGRYN