Glutenfria pepparkakor på bakplåt
Jul

Glutenfria pepparkakor

Recensioner

(708 röster)

(708 röster)

Recept på glutenfria pepparkakor med smak av kanel, ingefära och kryddnejlikor. Ät som de är eller tillsammans med en läcker topping!

  • Tillagningstid
    1 timme
  • Portioner
    1 sats
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Mät upp de torra ingredienserna. Sätt till små bitar av rumsvarmt smör och sirapen. Blanda samman i en matberedare, med elvisp med degkrok eller nyp samman med fingrarna till en jämn deg.

  2. Tillsätt sedan 3 msk vatten om du använder Bovete & Teff mjöl och mixa igen så att degen binder samman.

  3. Låt degen vila i kylskåp i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 160°C.

  4. Arbeta degen lätt på bakbord så att den mjuknar och blir formbar. Kavla degen tunt med lite mjöl på bakbordet och ta ut pepparkaksfigurer med mått.

  5. För över kakorna på en plåt och grädda i ugnen i ca 10–15 minuter. Låt svalna på plåten innan du smakar eller innan du börjar dekorera pepparkakorna.

    Tips! Grädda inte pepparkakorna för länge då de lätt kan smaka bränt.

    Vill du baka pepparkakor med kristyr? Se barnens bästa glutenfria pepparkakor.

     

    Eller orkar du inte baka egna? Spana in våra färdiga glutenfria pepparkakor!