Glutenfria pepparkakor på bakplåt
Jul

Glutenfria pepparkakor

Recensioner

(689 röster)

(689 röster)

Recept på glutenfria pepparkakor med smak av kanel, ingefära och kryddnejlikor. Ät pepparkakorna som de är eller gör en läcker topping till!

  • Tillagningstid
    1 timme
  • Portioner
    1 sats
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser utom vatten i en matberedare. Tillsätt sedan 3 msk vatten om du använder Bovete & Teff mjöl och mixa igen.

  2. Låt degen vila i kylskåp i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 160°C.

  3. Arbeta degen lätt på bakbord så att den mjuknar och blir formbar. Kavla degen tunt med lite mjöl på bakbordet och ta ut pepparkaksfigurer med mått.

  4. För över kakorna på en plåt och grädda i ugnen i ca 10–15 minuter. Låt svalna på plåten innan du smakar.

    Tips! Grädda inte pepparkakorna för länge då de lätt kan smaka bränt.

    Orkar du inte baka egna? Spana in våra färdiga glutenfria pepparkakor!