Glutenfria pepparkakor
Jul

Glutenfria pepparkakor

Recensioner

(688 röster)

(688 röster)

Recept på glutenfria pepparkakor med smak av kanel, ingefära och kryddnejlikor. Ät pepparkakorna som de är eller gör en läcker topping till!

  • Tillagningstid
    60 min
  • Portioner
    1 sats
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser utom vatten i en matberedare. Tillsätt sedan 3 msk vatten om du använder Bovete & Teff mjöl och mixa igen.

  2. Låt degen vila i kylskåp i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 160°C.

  3. Arbeta degen lätt på bakbord så att den mjuknar och blir formbar. Kavla degen tunt med lite mjöl på bakbordet och ta ut pepparkaksfigurer med mått.

  4. För över kakorna på en plåt och grädda i ugnen i ca 10–15 minuter. Låt svalna på plåten innan du smakar.

    Tips! Grädda inte pepparkakorna för länge då de lätt kan smaka bränt.

    Orkar du inte baka egna? Spana in våra färdiga glutenfria pepparkakor!

Används i receptet
Semper Fin Mix, en glutenfri mjölmix

FIN MIX

Bovete_Teff_Mjol_400x600

BOVETE & TEFF MJÖL