Glutenfria saffransscones
Recensioner
(41 röster)
(41 röster)
Om du inte har testat glutenfria saffransscones än så är det hög tid att göra det. Genom att addera saffran i smeten så blir sconesen ännu godare. Passar lika bra till helgfrukost som till afternoon tea.
Tillagningstid
25 minPortioner
6 stSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Mät upp mixen,bakpulver och salt, tillsätt smör och arbeta till en smulig deg i matberedare eller för hand.
Rör ut honung och saffran i den kalla mjölken.
Tillsätt mjölkblandningen och vaniljkvargen i smuldegen.Rör snabbt samman(arbeta den inte länge).
Låt degen vila ett par minuter.
Mjöla in händerna och forma till 6 stycken lätt tillplattade bollar.
För över dem till en plåt med bakplåtspapper.
Pensla eller spraya lite vatten på bollarna.
Strö över finhackade hasselnötter eller mandel och tryck fast det på ytan.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min eller tills sconesen har fått fin färg.