Glutenfria saffransscones serveras på julfikat
Jul

Glutenfria saffransscones

Recensioner

(37 röster)

(37 röster)

Om du inte har testat glutenfria saffransscones än så är det hög tid att göra det. Genom att addera saffran i smeten så blir sconesen ännu godare. Passar lika bra till helgfrukost som till afternoon tea.

  • Tillagningstid
    25 min
  • Portioner
    6 st
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°C.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt smör och krama till en smulig deg.

  3. Tillsätt mjölk, vaniljkvarg och honung. Rör samman.

  4. Mjöla in händerna och forma till 6 stycken lätt tillplattade bollar.

  5. Strö över finhackade hasselnötter eller mandel.

  6. Grädda i ugnen i ca 10 min eller tills sconesen har fått fin färg.

Används i receptet
Semper Mix med fiber, glutenfri mjölmix från Semper

MIX MED FIBER