Glutenfria vita chokladbollar med lingon
Recensioner
(12 röster)
(12 röster)
Överraska dina nära och kära med en svenskare touch av denna klassiker. Testa vårt recept på glutenfria vita chokladbollar. Perfekta till kalaset eller glöggminglet. Om du vill kan du byta ut lingonen mot t.ex. jordgubbar. Mums!
Tillagningstid
45 minPortioner
25 stSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Mixa socker, vaniljsocker och grovhackad choklad till fint pulver i en matberedare. Om du inte har en matberedare kan du smälta chokladen på låg värme.
Tillsätt havregryn och rumstempererat smör och mixa ihop.
Tillsätt lingon och grovhackad banan och mixa till en smet. Låt smeten stå i kylskåptet i ca 30 minuter.
Forma bollar och rulla i kokosflingor. Låt stelna i kylskåp.
Tips! Byt ut lingon mot andra bär, exempelvis färska svenska jordgubbar.