Jul
Glutenfritt vörtbröd
Recensioner
(363 röster)
(363 röster)
Ett saftigt och härligt, kryddigt vörtbröd som doftar jul, men som smakar lika gott året om!
Tillagningstid
2 hPortioner
2 stSvårighetsgrad
Mellan
Gör så här
Rör ut jästen i vattnet. Blanda i salt, kryddor, olja och sirap.
Tillsätt mjölet och arbeta till jämn och smidig deg, gärna i degblandare, ca 3 minuter.
Blanda in russin i degen.
Häll smeten i två smorda brödformar (2 x 1 l). Jämna till degen med en sked eller degskrapa doppad i matolja. Låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur till dubbel storlek ca 60-75 minuter. Sätt ugnen på 220°C.
Grädda nertill i ugnen tills skorpan fått fin färg, ca 30–35 minuter.
Stjälp upp brödet på galler. Låt svalna inlindat i bakplåtspapper eller bakduk, minst ett par timmar.