Glutenfritt Vörtbröd
Jul

Glutenfritt vörtbröd

Recensioner

(363 röster)

(363 röster)

Ett saftigt och härligt, kryddigt vörtbröd som doftar jul, men som smakar lika gott året om!

  • Tillagningstid
    2 h
  • Portioner
    2 st
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet. Blanda i salt, kryddor, olja och sirap.

  2. Tillsätt mjölet och arbeta till jämn och smidig deg, gärna i degblandare, ca 3 minuter.

  3. Blanda in russin i degen.

  4. Häll smeten i två smorda brödformar (2 x 1 l). Jämna till degen med en sked eller degskrapa doppad i matolja. Låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur till dubbel storlek ca 60-75 minuter. Sätt ugnen på 220°C.

  5. Grädda nertill i ugnen tills skorpan fått fin färg, ca 30–35 minuter.

  6. Stjälp upp brödet på galler. Låt svalna inlindat i bakplåtspapper eller bakduk, minst ett par timmar.

Används i receptet
Bovete_Teff_Mjol_400x600

BOVETE & TEFF MJÖL