Pepparkakesticks ligger på ett bord.
Jul

Pepparkakesticks med havre

Recensioner

(6 röster)

(6 röster)

Är det en pepparkaka? Är det ett knäckebröd med julkänsla? Det här receptet kommer att få dig förundrad samtidigt som det glänser i sin självklarhet. Ät detta pepparkaksknäcke som det är eller till ostbrickan.

  • Tillagningstid
    2,5 timme (inkluderat 1 timme vila i kyl)
  • Portioner
    3 plåtar
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Gör så här:

  1. Blanda vatten, muskovadosocker, sirap, linfrön och rör om tills sockret löst sig.

  2. Mät upp och mixa havregrynen till mjöl.

  3. Mät upp kryddor, mix (1 msk till kavling!), bikarbonat, salt och sätt till det i havremjölet och blanda om.

  4. Sätt till det rumsvarma fettet och arbeta ihop till en smulig deg.

  5. Sätt till vatten-linfrö blandningen och arbeta ihop till en lös deg.

  6. Ställ in i kylen minst en timme. Det går bra att låta stå över natt.

  7. Sätt ugnen på ca 190°C

  8. Ta en liten bit deg och kavla ut tunt på bakplåtspapper. Använd lite mix så att degen inte fastnar. Skär till sticksens önskade storlek eller stansa ut med pepparkaksformar. Tips! Det är lättare att kavla med plastfilm på degen.

  9. Grädda på plåt med bakplåtspapper, ca 10-11 min i mitten av ungen. Låt gärna svalna på plåten.

Används i receptet
Havregryn 500 gram från Semper Glutenfritt

HAVREGRYN

Mix från Semper Glutenfritt

MIX